Новини
22 Червня 2020
1 337

Індієць Мукеш Амбані став одним із найбагатших людей світу

За день його статки зросли на $3,9 мільярда

Голова ради директорів і найбільший акціонер індійського холдингу Reliance Мукеш Амбані увійшов до першої десятки найбагатших мільярдерів світу. Статок 63-річного мільярдера зріс за день на $3,9 млрд і досяг $64,6 млрд, свідчать дані Forbes Real-Time.

У топ-10 найбагатших людей світу Амбані займає дев’ятий рядок, випереджаючи співзасновника Google Ларрі Пейджа.

Амбані єдиний представник Азії у першій десятці мільярдерів. Також до неї входять один француз (власник Louis Vuitton і Dior Бернар Арно, $103,2 млрд) і один іспанець (засновник Inditex, яка володіє брендами Zara, Massimo Dutti та Pull & Bear, $65,8 млрд). Решта — американці. А перший у списку — засновник Amazon Джефф Безос зі статком у $160,1 млрд.

Амбані очолює нафтогазову компанію Reliance Industries, засновану в 1966 р. його батьком. У рейтингу найбільших компаній світу компанія зайняла у 2020 р. 58 місце, її капіталізація досягла $123,8 млрд.

Але в топ-10 світових мільярдерів Амбані потрапив завдяки сервісу широкосмугового 4G-інтернету Jio (388 млн передплатників), яким володіє Reliance Industries.

18 червня стало відомо, що суверенний фонд добробуту Саудівської Аравії придбає 2,32% акцій Jio за $1,5 млрд. За останні два місяці Амбані продав 24,7% Jio за $15,3 млрд. У результаті ціна акцій Reliance Industries з березня майже подвоїлася, всупереч пандемії коронавірусу.

Раніше Investory News писали про те, як Амбані подарував Індії якісний та доступний інтернет і перетворив текстильну компанію на світового енергетичного гіганта.

Нагадаємо, серед мільярдерів Кремнієвої долини на фоні пандемії різко виріс попит на плавучі міста, незалежні від урядів. Йдеться про сістейдінг — будівництві та проживанні у вільних спільнотах, плаваючих у відкритому морі поза юрисдикцією будь-якої конкретної країни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram