Новини
11 Березня 2021
578

Статки Воррена Баффета перевищили $100 мільярдів

Тепер рейтинг Forbes нараховує п’ятеро осіб, які досягли такого показника

За підсумками торгів у середу, 10 березня, статки голови інвестиційної компанії Berkshire Hathaway Воррена Баффета, досягли $100,3 млрд, свідчать дані рейтингу Forbes Real-Time.

Як зазначає Forbes, у підсумку Баффет став одним із п’яти мільярдерів, чиї статки перевищують $100 млрд. Крім нього, такими сумами можуть похвалитися голова Amazon Джефф Безос ($179,6 млрд), засновник Tesla та SpaceX Ілон Маск ($165,1 млрд), власник Dior і Louis Vuitton Бернар Арно ($158,5 млрд) і співзасновник Microsoft Білл Гейтс ($125,6 млрд).

Агенція Bloomberg зазначає, Berkshire Hathaway Баффета вдало розпочала 2021 рік. Акції компанії класу А подорожчали на 15%, обігнавши індекс найбільших за капіталізацією компаній США S&P 500, який зріс на 3,8%.

“Посприяв цьому викуп Berkshire власних паперів. Компанія витратила на них рекордні $24,7 млрд минулого року та $4,2 млрд — до середини лютого 2021-го”, — пише агенція з посиланням на звітність.

І наголошує, перетин позначки у $100 млрд ще більш примітний, якщо врахувати, скільки Баффет віддав на благодійність. Так, з 2006 року він пожертвував більше ніж $37 млрд акціями Berkshire. Крім того, разом з Гейтсом запустив проєкт The Giving Pledge (“Клятва дарування”). Багатії, що приєднуються до “клятви” дають обіцянку жертвувати не менше половини своїх статків.

Нагадаємо, влітку минулого року Воррен Баффет вчергове пожертвував на благодійність — $2,9 млрд. Інвестор розподілив 15,9 млн акцій Berkshire Hathaway між п’ятьма фондами.

Нещодавно Баффет порекомендував п’ять книжок, які особливо любить і радить прочитати всім без винятку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram