Новини
22 Червня 2020
828

Стартап Connecterra з моніторингу стану здоров’я корів залучив понад €7 мільйонів

Компанія планує витратити кошти на розширення своєї географії та на розвиток платформи штучного інтелекту Ida

Стартап Connecterra з Нідерландів залучив €7,8 млн ($8,75 млн) від компаній Kersia, Pymwymic і Breed Reply, а також венчурного фонду Sistema VC і ADM Capital, повідомляється на сайті компанії.

Умови угоди та оцінку стартапу партнери не розкривають. Компанія планує витратити гроші на розширення в Європі, Північній Америці та Новій Зеландії, а також на розвиток технології та основного продукту — платформи Ida.

Connecterra заснована у 2014 р. колишнім топ-менеджером Microsoft Ясиром Хохаром. Розроблена ним платформа на основі штучного інтелекту Ida створена для фермерів, які спеціалізуються на молочному тваринництві.

Ida — це сенсори для збору інформації про тварин, а також масиви даних і мобільний додаток. З його допомогою фермери можуть оцінити стан здоров’я корів та їх продуктивність, відстежувати вплив змін, наприклад в раціоні, на стадо.

Сам Хохар розповів, що завдяки “розумному” помічнику європейська ферма на 100 голів може розраховувати на додатковиц річний прибуток у €30 тис. ($33,65 тис.).

Серед клієнтів Connecterra — Danone і Bayer. Без останнього раунду компанія, за даними Crunchbase, залучила $9,5 млн, зокрема від Sistema VC.

Нагадаємо, стартап AgroScout, який дозволяє фермерам швидко оцінювати стан сільськогосподарських культур за допомогою штучного інтелекту, залучив $3 млн. Основним інвестором виступила компанія Kibbutz Yiron, якій зокрема належать рослинницькі ферми.

А от покупці на вертикальній фермі Willo в Сан-Хосе (Каліфорнія, США) можуть вибрати собі “ділянку”, оформити підписку на зелень та отримувати набори для 5 салатів щотижня або щомісяця.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram