Новини
10 Квітня 2020
1 137

Стартап AgroScout для відстеження хвороб рослин за допомогою дронів залучив $3 мільйони

Дрон робить знімки рослин зі слідами захворювань чи шкідників, а штучний інтелект виявляє хворобу

Стартап AgroScout, який дозволяє фермерам швидко оцінювати стан сільськогосподарських культур, залучив $3 млн. Основним інвестором виступила компанія Kibbutz Yiron, якій зокрема належать рослинницькі ферми, пише Finsmes.

Стартап використає інвестиції, щоб розширити присутність на ринку і збільшити спектр послуг для клієнтів.

AgroScout використовує машинний зір, щоб аналізувати дані зйомки з дронів. Штучний інтелект виявляє, ідентифікує та відстежує захворювання рослин, поширення шкідників й інші проблеми польових культур. В роботі використовується недороге обладнання (смартфони, невеликі комерційні дрони).

Щоб почати вивчення конкретної території, фермер вибирає її в програмі та запускає дрон. Обстеження 50 акрів (20,2 га) землі займає 20 хвилин. Дрон робить знімки рослин зі слідами захворювань і шкідників у високій якості, які фермер потім завантажує в хмарний сервіс AgroScout. Програма аналізує знімки та надає фермеру дані з GPS-мітками.

“Використання нових технологій допомагає фермерам збільшити врожайність, зменшити захворюваність рослин і втрати продукції”, — розповів виданню голова економічного комітету Kibbutz Yiron Шалом Сімчон.

AgroScout вже запустила пілот в Латинській Америці разом з PepsiCo та її постачальниками. Компанія також розпочала продаж свого ПЗ в США, Латинській Америці та Ізраїлі.

Нагадаємо, Microsoft виділить $20 млн для боротьби з коронавірусом COVID-19, у рамках створеної американською компанією програми AI for Health. Некомерційні організації та компанії у сфері охорони здоров’я завдяки цій програмі зможуть отримати доступ до інструментів для обробки даних, зокрема за допомогою штучного інтелекту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram