Новини
18 Травня 2022
678

США можуть заблокувати виплати за російським боргом

В адміністрації президента Джо Байдена схиляються до жорсткого сценарію

Сполучені Штати розглядають можливість заблокувати виплати за російськими державними облігаціями їхнім американським власникам. Міністерство фінансів у Вашингтоні не планує продовжувати після 25 травня пільговий період, протягом якого росія могла проводити виплати за держборгом.

Про це повідомляють Reuters та Bloomberg з посиланням на представників адміністрації США.

Згідно з даними Bloomberg, в адміністрації президента Джо Байдена схиляються до цього жорсткого сценарію, який може наблизити дефолт рф. Цей крок перебуває на стадії обговорення, остаточного рішення ще не схвалено, зазначив співрозмовник Reuters. Він наголосив, що у Вашингтоні розглядають “усі варіанти тиску” на президента рф володимира путіна.

Однією зі складових західних санкцій, запроваджених після початку війни рф проти України, є заборона угод із російським міністерством фінансів, а також ЦБ рф та Фондом національного добробуту.

Проте Управління контролю за іноземними активами Мінфіну США 2 березня зробило виняток для отримання виплати відсотків та дивідендів у межах погашення заборгованості та виплат акціонерам. Ця ліцензія дозволила російській державі продовжувати виплати за держоблігаціями й тим самим запобігти дефолту за державним боргом.

Її дія спливає 25 травня. З цього моменту до кінця 2022 року росії необхідно буде виплати за зовнішніми суверенними облігаціями на суму майже $2 млрд.

Тим часом Білий дім працює над можливістю виділення $11 млрд у межах пакету реагування на загрози глобальній продовольчій безпеці. “Сьогоднішня ситуація з продовольством — це криза для всього світу”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram