Новини
3 Березня 2021
964

Співачка Граймс за 20 хвилин заробила майже $6 мільйонів від продажу цифрових малюнків

Частина отриманих коштів буде направлена неурядовій організації Carbon 180, що займається питаннями клімату

Канадська співачка Граймс заробила $5,8 млн менше ніж за 20 хв, продавши колекцію творів цифрового мистецтва під назвою “WarNymph”, пише Business Insider.

Співачка продала роботи у вигляді невзаємозамінних токенів (NFT) — типу цифрових активів, створеного на блокчейні, який дозволяє купити право власності на товар, що існує винятково в інтернеті, наприклад, зображення, анімацію або відео.

З аукціону на майданчику Nifty Gateway пішли десять творів, включаючи малюнки та відео, які Граймс створила у співпраці зі своїм братом, цифровим художником Маком Бушером.

Деякі твори Граймс продала в єдиному екземплярі, інші — тиражем в десятки й сотні копій.

Щоб купити твір, потенційному покупцеві потрібно було зареєструватися на Nifty Gateway і протягом обмеженого часу залишити заявку на лот, запропонувавши свою ціну за роботу. Переможців визначили випадковим чином.

Найдорожчою проданою роботою стало відео “Death of the Old” з летючими херувимами, в якому звучить оригінальна пісня Граймс “Anhedonia”. Переможець аукціону отримав NFT-токен роботи за $389 тис.

Основна частина продажів, пише The Verge, припала на дві роботи — короткі відеозаписи “Earth” і “Mars”, що зображують, відповідно, Землю та Марс, над якими нависає гігантське немовля з ангельськими крилами.

У першій роботі звучить ще не випущена у вигляді окремої композиції пісня Граймс “Erythe”, у другій — “Mars Theme”. Початкова ціна на NFT-токени творів становила $7,5 тис. Покупці придбали близько 700 копій обох творів на $5,18 млн.

На фото: стоп-кадр композицій “Mars Theme” та “Earth” (справа)

Іншими популярними роботами стали чотири малюнки із зображенням немовляти з ангельськими крилами, які Граймс створила в січні 2020 року. Граймс планувала продати 100 копій кожної з робіт, початкова ціна на них становила $20.

У підсумку на кожен з малюнків надійшло понад 10 тис. заявок, їх купили за кілька тисяч доларів — найвища ставка на зображення “Newborn 2” становила $10 тис. Нові покупці багатьох робіт знову виставили їх на продаж, так, NFT-токен малюнка тепер продають за $2,5 млн.

Як зазначає Business Insider, висловлювалися припущення, що на малюнках з представленої колекції зображений X Æ A-Xii — син Граймс і підприємця Ілона Маска, але сама співачка називає намальованого немовляти “богинею неогенезису”. Частина робіт з’явилася до того, як X Æ A-Xii з’явився на світ у травні 2020 року, інші — вже після його народження.

Співачка планує передати частину вторгованих грошей неурядовій організації Carbon 180, що займається питаннями клімату і зниженням викидів вуглекислого газу.

Як відомо, голлівудська актриса Анджеліна Джолі продала картину написану колишнім британським прем’єром Вінстоном Черчиллем “Мінарет мечеті Аль-Кутубія” за рекордні для його робіт $11,5 млн.

Нагадаємо, Sotheby’s у 2020 році на онлайн-торгах зібрав понад $5 млрд. Проти 2019 року нових покупців торік виявилося на 27% більше.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram