Новини
2 Березня 2021
805

Анджеліна Джолі продала картину Черчилля за рекордні $11,5 мільйона

У політика було понад 500 робіт, однак це полотно — єдине з часів Другої світової війни

Голлівудська актриса Анджеліна Джолі продала картину написану колишнім британським прем’єром Вінстоном Черчиллем “Мінарет мечеті Аль-Кутубія” за рекордні для його робіт $11,5 млн. Попередня оцінка не перевищувала $3,4 млн, повідомляє аукціонний будинок Christie’s.

У Twitter Christie’s уточнюється, що полотно було єдиною роботою Черчилля, написаною під час Другої світової війни. Черчилль створив картину 1943 року після переговорів антигітлерівської коаліції в Касабланці.

Політик подарував її президентові США Франкліну Рузвельту, пізніше вона перейшла у спадок синові Рузвельта Елліоту. У 2011 році “Мінарет мечеті Аль-Кутубія” придбала родина Джолі. За інформацією телеканалу CNN з посиланням на джерело, картину придбав у подарунок для дружини тодішній чоловік Джолі актор Бред Пітт.

Спочатку картина Черчилля оцінювалася у $2-3,4 млн. За даними CNN, попередній рекорд був встановлений на аукціоні Sotheby’s 2014 року. Тоді роботу експрем’єра придбали за $2,7 млн.

Черчилль почав малювати у віці близько 40 років і створив понад 500 робіт за своє життя.

Раніше Investory News писали, що на початку липня минулого року аукціонний дім Phillips провів перші офлайн-торги Watch Auction XI. Понад 200 лотів принесли в цілому 30 млн швейцарських франків.

Про те, як молоді поціновувачі Sotheby’s і Christie’s з цікавістю залучалися до “прекрасного” ще до початку пандемії можна прочитати в матеріалі “Врятувати мистецтво: Як мілленіали підтримали найбільші аукціонні будинки у часи коронакризи”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram