Новини
29 Серпня 2019
862

Sony продає всі свої акції Olympus за понад $760 мільйонів

Компанії продовжать співпрацювати в рамках бізнес-альянсу

Фото: Toshifumi Kitamura

Японська Sony вирішила продати весь свій пакет акцій виробника оптики, медичного обладнання та фототехніки Olympus назад самій компанії за 80,4 млрд єн (майже $763 млн), повідомляється в прес-релізі Sony.

Компанія продасть близько 69 млн акцій Olympus (5,03% капіталу) за ціною закриття торгів у четвер — 1,1 тис. єн.

Як відомо, Sony купила 11,5% акцій Olympus у 2012 р., а потім продала половину пакета інвестиційному банку JPMorgan Chase & Co. у 2015 р.

Згідно з повідомленням, Sony та Olympus продовжать співпрацювати в рамках бізнес-альянсу, зокрема в рамках спільного підприємства з виробництва медичного обладнання, створеного компаніями у 2013 р.

Японська Olympus є світовим лідером у сфері випуску шлунково-кишкових ендоскопів, охоплюючи близько 70% ринку. Компанія також займається виробництвом фототехніки та оптики. Штат компанії перевищує 35,1 тис. осіб.

Нагадаємо, Sony Corporation та Daiwa Capital Holdings оголосили про створення спільного інвестиційного фонду Innovation Growth Ventures (IGV). Основна мета – інвестування в стартапи “ключових швидкозростаючих галузей”.

Також, Sony і Microsoft оголосили про співпрацю в області штучного інтелекту та нових інновацій для підвищення якості обслуговування клієнтів на своїх розважальних платформах. Компанії працюватимуть над хмарною платформою Microsoft Azure для ігрових сервісів і стрімінгу контенту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram