Новини
20 Травня 2019
1 226

Спільна гра: Sony і Microsoft об’єднались для розвитку ігрової індустрії та штучного інтелекту

Компанії працюватимуть над хмарною платформою Microsoft Azure для ігрових сервісів і стрімінгу контенту

Кенічіро Йосіда, президент і генеральний директор Sony Corporation (ліворуч), і Сатья Наделла, генеральний директор Microsoft (справа). Фото: Microsoft

Sony Corporation і Microsoft Corp оголосили про співпрацю в області штучного інтелекту та нових інновацій для підвищення якості обслуговування клієнтів на своїх розважальних платформах, орієнтованих на споживачів, йдеться в офіційній заяві Microsoft.

Обидві компанії вивчатимуть використання поточних рішень на базі центру обробки даних Microsoft Azure для ігрових і потокових сервісів Sony. “Працюючи разом, компанії прагнутимуть надавати більш досконалі розважальні можливості для своїх клієнтів по всьому світу. Ці зусилля також включатимуть створення кращих платформ розробки для спільноти творців контенту”, – йдеться у повідомленні.

Sony і Microsoft співпрацюватимуть у сфері напівпровідників і штучного інтелекту, розроблюючи нові інтелектуальні рішення для датчиків зображення.

“Що стосується штучного інтелекту, сторони вивчатимуть можливість використання передової платформи та інструментів штучного інтелекту для Microsoft в споживчих продуктах Sony, щоб забезпечити інтуїтивно зрозумілий та зручний для користувача інтерфейс”, – повідомили у Microsoft.

Як зазначає видання The Verge, з першого погляду це партнерство виглядає дуже дивним. “Sony і Microsoft є прямими конкурентами на ринку відеоігор. Microsoft розробляє і виробляє ігрові консолі Xbox, а Sony – Playstation. До того ж, цей альянс може стати величезною втратою для Amazon і її хмарної платформи AWS”, – йдеться у повідомленні.

У свою чергу президент і виконавчий директор Sony Кенічіро Йошида зазначив, що “місія компанії – безперешкодно розвивати PlayStation, як платформу, яка продовжує надавати кращі та більш захоплюючі розважальні можливості разом з хмарним середовищем, яке забезпечує найкращі можливості в будь-який час і в будь-якому місці”.

І додав, що протягом багатьох років Microsoft була ключовим діловим партнером для Sony, “хоча, звичайно, обидві компанії також конкурували в деяких областях”. “Я вірю, що наша спільна розробка майбутніх хмарних рішень значною мірою сприятиме просуванню інтерактивного контенту. Крім того, я сподіваюся, що в області напівпровідників і штучного інтелекту використання передових технологій кожної компанії взаємодоповнюючим чином призведе до створення нової цінності для суспільства”, – підкреслив Кенічіро Йошида.

Як зазначив генеральний директор Microsoft Сатья Наделла, партнерство дає Sony можливість використовувати Azure та Azure AI, щоб надавати користувачам нові ігри та можливості у сфері розваг.

Нагадаємо, індійський стартап Locus, який використовує штучний інтелект, щоб допомогти компаніям планувати свою логістику (планування, організація, транспортування і відстеження запасів, а також пошук найкращого шляху до місця призначення), залучив $22 млн в рамках фінансування серії B для розширення діяльності на міжнародних ринках.

Тим часом після впровадження у власне виробництво компанією eBay технології штучного інтелекту, продажі зросли на 11%. В компанії почали використовувати технологію у 2014 році – штучний інтелект перекладає назви товарів і запитів на російську, іспанську та французьку мови. А от анотації до продуктів пишуться як і раніше мовою оригіналу. Істотний вплив на бізнес – технологія зробить після того, як її буде остаточно впроваджено у виробництво.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram