Новини
4 Липня 2019
764

Підтримають початківців: Sony й Daiwa Securities створять фонд на $185 млн

Компанії планують інвестувати в стартапи з “ключових швидкозростаючих галузей”

Sony Corporation та Daiwa Capital Holdings (дочірня компанія Daiwa Securities Group Inc.) оголосили про створення спільного інвестиційного фонду Innovation Growth Ventures (IGV). Основна мета – інвестування в стартапи “ключових швидкозростаючих галузей”, йдеться у прес-релізі Sony.

При цьому конкретні сфери, які цікавитимуть компанії не вказуються. Зазначається, що всього IGV планує залучити у фонд близько $185 млн (20 млрд єн).

Повідомляється, що в червні 2019 року партнерами фонду стали японські банки Sumitomo Mitsui Banking Corporation і Osaka Shoko Shinkin Bank, а також фінансова група Mitsubishi UFJ Lease & Finance.

В липні 2016 року Sony вже створювала корпоративний венчурний фонд Sony Innovation Fund, який інвестував в ІІ-стартапи та компанії-початківців, що спеціалізуються на робототехніці. “За три роки фонд здійснив понад 40 інвестицій”, – зазначили в компанії.

За словами виконавчого віце-президента Sony Corporation Тошімото Мітомо, завдяки своїй корпоративній венчурній діяльності на сьогодні Sony інкубувала наступне покоління технологій та стартапів, одночасно просуваючи відкриті інновації.

“Створивши цей фонд через IGV, ми сподіваємося прискорити відкриті інновації та зробити свій внесок у соціальний розвиток. Sony підтримуватиме IGV завдяки зусиллям по максимізації ефективності цього фонду, які засновані на досвіді, що вдалося отримати завдяки своїй корпоративній венчурної діяльності”, – розповів він.

У свою чергу виконавчий директор Daiwa Securities Йосіхіса Канеко зазначив, що саме завдяки інтеграції глибокого розуміння Sony передових технологій і досвіду Daiwa Securities Group в області фінансів, буде створено новий вид венчурного бізнесу. “Також це дасть поштовх новим тенденціям в екосистемі венчурного капіталу”, – підкреслив він.

Нагадаємо, в кінці травня Sony та Microsoft оголосили про співпрацю в галузі штучного інтелекту та нових інновацій. Обидві компанії вивчатимуть використання поточних рішень на базі центру обробки даних Microsoft Azure для ігрових і потокових сервісів Sony.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram