Новини
18 Липня 2019
732

SolarGaps будує в Україні фабрику з виробництва сонячних ламелей

Компанія намагається перейти до повного циклу виробництва в Україні

Фото: business.ua

Український стартап SolarGaps, що займається виробництвом жалюзі з сонячними панелями, запускає в Україні фабрику на 1 тис. кв.м., де вироблятимуться світлочутливі елементи. Про це Investory News повідомив засновник компанії Євген Ерік.

“Ми зараз монтуємо обладнання та будуємо свою першу “зелену” фабрику. Це приміщення на тисячу квадратних метрів, де вже встановлено обладнання, з допомогою якого ми зможемо займатися виробництвом сонячних ламелей в Україні”, – розповів він.

Як зазначив пан Ерік, раніше компанія замовляла світлочутливі елементи на фабриці у Китаї. У майбутньому компанія сподівається перейти до повного циклу виробництва своїх сонячних жалюзі в Україні.

Фабрика знаходиться у десяти кілометрах від Києва. Орієнтовно повноцінне виробництво буде запущено через місяць. Крім обладнання будівля облаштована й сонячними панелями для генерації електричної енергії . І за словами засновника проекту, у майбутньому компанія планує відмовитися від підключення стаціонарних електромереж та забезпечуватиме потреби виробництва енергії за рахунок власної зеленої генерації.

“Головна мета цієї фабрики зробити наші рішення доступними для кожного. Українська версія продукту (жалюзі SolarGaps – прим. ред.). коштуватиме вдвічі, якщо не більш дешевше, ніж європейська. Тобто той продукт, який ми віддаємо на експорт, але буде поступатися йому за якістю”, – розповів Євген Ерік. При цьому він зазначив, що проект все ще шукає додаткові джерела фінансування та інвесторів.

Нагадаємо, на початку квітня український стартап SolarGaps отримав грант на €1 млн, який запланував витратити на доопрацювання b2b-продукта та його підготовки до виходу на ринок. Фінансування надано Єврокомісією в рамках програми Horizon 2020.

А в середині травня SolarGaps перемогла в номінації Smart renewable energy світового конкурсу рішень в галузі енергетичного переходу The smarter E AWARD 2019 в Мюнхені.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram