Новини
4 Червня 2019
612

Softbank отримає $11 млрд від продажу частки Alibaba

Таким чином інвестиційний гігант завершив трирічну угоду 

Японський Softbank Group Corp отримає близько 1,2 трлн ієн ($11,12 млрд) прибутку до оподаткування від продажу акцій китайської Alibaba Group Holding Ltd, повідомляє Reuters.

SoftBank виконав угоду, оприлюднену ще у 2016 р., коли планував продати частину своєї частки Alibaba через деривативи, щоб профінансувати своє придбання британського чіп-дизайнера ARM.

Таким чином японський інвестиційний гігант, найбільший акціонер Alibaba, вперше за 16 років продавав акції китайської компанії, прагнучи зміцнити свій баланс і збільшити інвестиції в перспективні стартапи.

За даними агентства, в результаті угоди у SoftBank залишиться 26% акцій Alibaba вартістю $101 млрд.

Засновник і генеральний директор SoftBank Group Масайосі Сон в 2000 р. став найбільшим акціонером Alibaba, вклавши в неї всього $20 млн.

Alibabа розглядає можливість подальшого продажу акцій в Гонконзі з метою залучення до $20 млрд, щоб збільшити свій інвестиційний капітал.

Як відомо, японський конгломерат SoftBank Group Corp та німецький постачальник інтернет-технологій та фінпослуг Wirecard AG підписали угоду, згідно з якою SoftBank придбає частку Wirecard за €900 млн.

Розробник технологій автопілота Cruise залучив $1,15 млрд від групи інвесторів, включаючи General Motors, SoftBank Vision Fund і Honda. Сумарні інвестиції в Cruise склали вже $7,25 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram