Новини
24 Квітня 2019
947

Майже на мільярд: Японський SoftBank купує частку Wirecard

Загальна сума інвестиції складе €900 млн

24 квітня японський конгломерат SoftBank Group Corp та німецький постачальник інтернет-технологій та фінпослуг Wirecard AG підписали угоду, згідно з якою SoftBank придбає частку Wirecard за €900 млн, йдеться у прес-релізі компанії Wirecard.

В рамках угоди Wirecard випускатиме облігації виключно для афілійованої особи Softbank терміном на 5 років, конвертовані в 6,92 млн акцій Wirecard, що наразі еквівалентно приблизно 5,6% акцій компанії.

“Випуск конвертованих облігацій, за винятком прав на підписку, підлягає затвердженню на річних зборах акціонерів Wirecard, які відбудуться 18 червня 2019 року”, – уточнюють у компанії.

На фоні новини, акції Wirecard у ФРН підскочили на 10%. “Аналітики розцінили інвестиції як вотум довіри до бізнесу, що дозволить мюнхенській фірмі розширити свою діяльність в Азії”, – пише Reuters.

Окрім того компанії підписали меморандум про партнерство, згідно з яким SoftBank допоможе німецькій Wirecard розширити географію своєї присутності у Японії та Південній Кореї. А також про надання можливостей співпраці в рамках глобального портфеля SoftBank Group в області цифрових платежів, аналізу даних та інших інноваційних цифрових фінансових послуг.

“Передбачається, що партнерство буде поширюватися й на спільне вивчення нових пропозицій продуктів і послуг в області цифрового кредитування з метою використання високоякісних портфелів клієнтів, високої ліквідності та інших інноваційних фінансових рішень”, – повідомляють у Wirecard.

Як зазначив генеральний директор Wirecard Маркус Браун, у SoftBank компанія знайшла партнера, який розділяє пристрасть до нових технологій і прагнення очолювати останні інновації в глобальному масштабі.

“Завдяки цьому потенційному партнерству ми розширимо наші можливості й продукти для ринків Східної Азії, тим самим ще більше зміцнивши наші позиції в Азії”, – наголосив він.

Довідка: Wirecard  – один з провідних міжнародних постачальників рішень для проведення електронних платежів і управління ризиками, заснований у 1999 році. Wirecard Bank AG пропонує компаніям і приватним особам послуги з ведення рахунків і випуску кредитних карт і є повноправним членом платіжних систем VISA, MasterCard і JCB. Послуги Wirecard з проведення електронних платежів дозволяють клієнтам проводити захищені операції в мільйонах точок прийому карт MasterCard по всьому світу.

Нагадаємо, нещодавно японський холдинг SoftBank разом із автоконцерном Toyota та виробником автомобільних комплектуючих Denso заявили, що  інвестують в безпілотний підрозділ Uber Advanced Technologies по $333 млн.

Окрім того на початку березня SoftBank через свій фонд Vision Fund інвестував $1,46 млрд в найбільший сервіс таксі в Південно-Східній Азії – таксі Grab.

Також SoftBank Group разом із Tencent Holdings інвестували в індійський таксі-сервіс Ola.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram