Новини
19 Квітня 2019
800

“Безпілотний” Uber оцінили у $7,25 млрд

Сервіс Uber Advanced отримає $1 млрд інвестицій та стане окремою компанією

Консорціум японських інвесторів – холдинг SoftBank, автоконцерн Toyota і виробник автомобільних комплектуючих Denso інвестують в безпілотний підрозділ Uber Advanced Technologies по $333 млн. В кінцевому результаті сума загальних інвестицій складе $1 млрд, повідомляє Reuters.

Протягом наступних трьох років Toyota внесе ще додаткові $300 млн. “Щоб покрити витрати на створення комерційних автомобілів з автономним управлінням”, – розповіли в Uber.

Інвестиції Uber Advanced отримає вже після розміщення акцій на біржі, яке заплановано на травень 2019 року.

“У проспекті IPO компанія вказувала, що розробка безпілотників виявилася важким і дорогим процесом, і тому Uber не може гарантувати інвесторам, що підрозділ буде розвиватися успішно. Тому новина про залучення $1 млрд і оцінку сервісу в $7,25 млрд зіграє на руку Uber перед розміщенням”, – зазначає The Wall Street Journal.

За підсумками угоди Advanced Technologies Group стане окремою компанією. Теперішній керівник підрозділу Ерік Мейхофер обійме посаду гендиректора нової структури. Новостворена організація матиме
власну раду директорів – шість членів призначить Uber, по одному – Toyota і SoftBank.

Зазначимо, що SoftBank, Toyota та інші інвестори вели переговори з Uber щодо інвестицій в безпілотний підрозділ компанії ще з березня поточного року.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram