Новини
8 Травня 2019
719

Розробник “автопілотів” для General Motors тепер коштує $19 млрд

Сумарні інвестиції в Cruise склали вже $7,25 млрд

Фото: Wikipedia/Dllu

Розробник технологій автопілота Cruise (підрозділ General Motors) залучив $1,15 млрд від групи інвесторів, включаючи General Motors, SoftBank Vision Fund і Honda. Сумарні інвестиції в Cruise склали вже $7,25 млрд, повідомляє Business Insider.

Cruise заснована в 2013 р. у Сан-Франциско, у 2016 р. стартап купила General Motors за $1 млрд.В ході нового раунду фінансування оцінка Cruise зросла до $19 млрд. Компанія проводить випробування автономних електромобілів Chevy Bolt, що випускаються на заводі GM в Мічігані, з метою розгортання цього року комерційного сервісу.

Як пише видання, у травні 2018 р. інвестфонд SoftBank інвестував у Cruise $2,25 млрд, отримавши 19,5% компанії. У листопаді 2018 р. $750 млн в розробника вклала Honda, зобов’язавшись інвестувати ще $2 млрд протягом 12 років. Honda отримала 5,7% акцій Cruise.

Нагадаємо, компанія Waymo, що входить в холдинг Alphabet, вибрала завод в Детройті (США) для організації серійного виробництва безпілотних авто. Waymo, що працює в цій галузі близько десяти років та значно випереджає своїх конкурентів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram