Новини
25 Лютого 2021
708

Сі Цзіньпін заявив про перемогу над бідністю у Китаї

Голова КНР зазначив, що за останні вісім років країна інвестувала в боротьбу з бідністю близько $246 мільярдів

Фото: Johannes Eisele/AFP

Китай здобув повну перемогу в боротьбі з бідністю. Про це заявив голова КНР Сі Цзіньпін під час зібрання, присвяченого досягненням країни в ліквідації бідності, пише агенція “Сіньхуа”.

“Завдяки спільним зусиллям Комуністичної партії Китаю та китайського народу ми здобули повну перемогу в боротьбі з бідністю. Бідність у регіональному масштабі подолана”, — зазначив глава держави.

Зі стану бідності були виведені 98,99 млн жителів сільської місцевості, 832 повіту і 128 тис. сіл. За останні вісім років Китай інвестував у боротьбу з бідністю близько 1,6 трлн юанів (майже $246 млрд).

З моменту початку реформи й відкритості в кінці 1970-х років 770 млн сільських жителів позбулися бідності, якщо підрахувати відповідно до нинішньої межі бідності у Китаї. За той самий період Китай вніс понад 70% у скорочення світової бідності.

“Завдяки таким досягненням Китай створив ще одне диво, яке увійде в історію”, — підкреслив Сі Цзіньпін.

Раніше директор Світового банку в Китаї Мартін Райзер заявив, що на частку цієї країни припадає три чверті глобального скорочення бідності. Згідно з даними Світового банку, у 2000 році коефіцієнт бідності (відсоток населення, що живе нижче встановленої в країні межі бідності) в КНР становив 49,8, а у 2019-му — 0,6.

Як писали Investory News, впливове китайське державне видання Shanghai Securities News виключило засновника Alibaba Джека Ма зі списку головних бізнесменів країни та водночас похвалило головного конкурента Alibaba — холдинг Tencent Поні Ма.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram