Новини
1 Червня 2020
932

Швидко зреагували: Франція запропонувала Twitter у разі “нестабільності” переїхати з США

За словами міністра з цифрових технологій, Європа та Франція відкриті для “більш гуманного інтернету”

Міністр з цифрових технологій Франції Седрік О запропонував Twitter перенести штаб-квартиру до своєї країни у разі, якщо компанія зіткнеться з несприятливими обставинами у Сполучених Штатах, повідомляє Bloomberg з посиланням на інтерв’ю міністра Radio J.

“Якщо Twitter у якийсь момент вирішить, що умови в США більше не дозволяють компанії розвиватися відповідно до її цінностей та продовжувати розширюватися, і якщо з різних причин буде занадто багато нестабільності, Європа й особливо Франція будуть раді вітати компанію”, – заявив він.

І додав, що наразі ще не зв’язувався з соціальною мережею з цього питання, але Франція буде “дуже рада” компанії. За словами міністра, запрошення стосується всіх підприємців і дослідників з США. “Європа та Франція відкриті для “більш гуманного та справедливого інтернету”, – наголосив він.

Контекст. Пропозиція міністра була озвучена на фоні конфлікту Twitter з американським президентом Дональдом Трампом. Так, 26 травня соціальна мережа позначила його пост про розсилку виборчих бюлетенів електронною поштою як неправдивий. У своїй публікації президент стверджував, що розсилка бюлетенів подібним чином призведе до злому ящиків і фальсифікацій. У відповідь на це Трамп звинуватив Twitter у втручанні у вибори глави держави, заявивши, що соціальна мережа посилається на фейкові новини від CNN, Washington Post й інших ЗМІ.

28 травня президент США підписав виконавчий наказ про регулювання соцмереж і “запобігання онлайн-цензури”, а також пригрозив закрити Twitter на території країни, додавши, що для цього потрібно пройти юридичні процедури.

У Twitter порахували, що дії Трампа підривають майбутнє онлайн-висловлювань та свободи в інтернеті. “Соцмережа продовжить позначати спеціальним значком повідомлення, які можуть містити неправдиву інформацію”, – пообіцяв глава Twitter Джек Дорсі.

Нагадаємо, на початку лютого Twitter повідомив, що за останні три місяці 2019 р. виторг компанії склав $1,01 млрд, що стало найуспішнішим результатом за всю 14-річну історію компанії.

На початку березня Investory News писали, що засновник і генеральний директор Twitter Джек Дорсі може втратити посаду глави компанії. Звільнення Дорсі домагалася інвестиційна компанія Elliott Management, яка придбала значну частку в Twitter.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram