Новини
25 Січня 2023
368

Штраф на $5 мільйонів отримало відоме американське бізнес видання

Bloomberg обвинуватили у неправдивій інформації щодо процесів ціноутворення

Американське видання Bloomberg, яке спеціалізується на фінансових темах та наданні інформації для професіоналів, отримало штраф від Комісії з цінних паперів та бірж США, повідомляє пресслужба Комісії.

Американський регулятор оштрафував Bloomberg на $5 млн. Головна причина — подання інформації в платному сервісі BVAL щодо вартості цінних активів із фіксованою прибутковістю, яка водила клієнтів в оману.

У Комісії з цінних паперів та бірж США підкреслили, що принаймні з 2016 року до жовтня 2022 року Bloomberg не інформував клієнтів сервісу BVAL, що в основі оцінки деяких активів з фіксованою прибутковістю може бути лише одне джерело інформації. Для прикладу, котирування брокера. Відповідно це не відповідає методології Bloomberg.

Американський регулятор також наголосив, що компанія Bloomberg відіграє дуже важливу роль для фінансових ринків та зобов’язана надавати перевірену інформацію своїм клієнтам про процеси ціноутворення.

“Ми будемо притягувати постачальників послуг, таких як Bloomberg, до відповідальності за спотворення інформації, яка впливає на інвесторів”, — заявили в Комісії цінних паперів та бірж США.

Компанія погодилася виплатити штраф розміром $5 млн, але в обмін на відсутність необхідності визнавати свою провину. Крім того, у Bloomberg добровільно зобов’язалися припинити практику, яка не відповідає правилам та законодавству США, аби вдосконалити роботу сервісу BVAL.

Нагадаємо, організація “Репортери без кордонів” (RSF) представила щорічний “Індекс свободи преси” за 2022 рік, де оцінюється стан журналістики у 180 країнах.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram