Новини
6 Липня 2020
976

Саудівська Аравія підвищила ціни на серпневу нафту

Для Азії ціни підвищуються третій місяць поспіль

Національна нафтова компанія Саудівської Аравії Saudi Aramco вирішила підвищити ціни на нафту з поставкою в серпні для покупців в Азії, США та Північної Європи. Це відбувається на фоні відновлення після спаду попиту на сировину, повідомляє Bloomberg.

“Цей крок викликаний тим, що найбільший у світі експортер сирої нафти підштовхує інших великих виробників приєднатися до нього в скороченні поставок для відновлення балансу на ринку”, — йдеться в повідомленні. Зазначається, що ціни для Азії підвищуються третій місяць поспіль.

Для азійських покупців премія до сорту Arab Light складе $1,2 за барель, до інших сортів нафти — $1 за барель. Премія для США буде дорівнювати $1,65 за барель, а ціна для Північної Європи тепер на $0,7 перевищить вартість нафти Brent. Єдиним регіоном, для якого ціна буде знижена на $1, виявилося Середземномор’я.

Як відомо, Національна нафтова компанія Саудівської Аравії Saudi Aramco оголосила про скорочення сотень робочих місць на фоні падіння цін на сировину.

Нагадаємо, у червні Saudi Aramco скоротив обсяг постачання нафти, щонайменше, п’яти покупцям в Азії. Це рішення компанія прийняла після угоди, яку було досягнуто Організацією країн-експортерів нафти (ОПЕК) та її союзниками, враховуючи Росію, зі збереження скорочення видобутку на 9,7 млн ​​бар./добу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram