Новини
19 Червня 2020
1 072

Найбільша нафтова компанія Саудівської Аравії скоротить сотні співробітників

Йдеться в основному про іноземний персонал у деяких підрозділах

Національна нафтова компанія Саудівської Аравії Saudi Aramco, яка є найбільшим виробником нафти у світі, оголосила про скорочення сотень робочих місць на фоні падіння цін на сировину, пише Bloomberg з посиланням на джерела.

Штат Saudi Aramco налічує понад 70 тис. осіб. Багато великих нафтових гравців скоротили робочу силу на 10-15%, щоб домогтися зниження витрат у рамках планів реструктуризації. Як і інші нафтовики, Aramco скорочує капітальні витрати на 2020 р.

Компанія проводить чистки кадрів щорічно, проте в поточному році під скорочення потрапить більше співробітників, ніж зазвичай.

Йдеться в основному про іноземний персонал в деяких підрозділах, повідомляють джерела. “Шляхом масових звільнень компанія, яка має труднощі через дешеву нафту, прагне скоротити витрати”, — розповів один із джерел агенції.

Як відомо, Saudi Aramco скоротив обсяг постачання нафти, щонайменше, п’яти покупцям в Азії. Це рішення компанія прийняла після угоди, яку було досягнуто Організацією країн-експортерів нафти (ОПЕК) та її союзниками, враховуючи Росію, зі збереження скорочення видобутку на 9,7 млн ​​бар./добу.

Також, компанія з 1 травня розпочала скорочувати видобуток, з випередженням виконуючи домовленості 23 країн ОПЕК+ про спільне зниження виробництва.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram