Новини
11 Грудня 2023
281

російська пропаганда розповсюдилася на світових зірок

Поширюються фейки, де Елайджа Вуд, Майк Тайсон, Джон Макгінлі та інші закликають Зеленського лікуватися

Фото: Ethan Miller

Актори та знаменитості використовують платформу Cameo, щоб записувати персоналізовані відео для своїх фанатів. Проте останнім часом деякі з цих відео потрапили у руки російської групи, яка змінює їх та використовує як частину своєї інформаційної війни проти України, повідомляє Wired.

Дослідження, опубліковане Microsoft, виявило: щонайменше сім знаменитостей стали жертвами маніпуляцій з їхніми відеороликами Cameo. Змінені відеоролики поширювалися в соціальних мережах і російськими ЗМІ.

Відео, які були змінені, мають схожу структуру, і на них можна побачити знаменитостей, що висловлюють критику президента України Володимира Зеленського, у формі звернення до нього. У фейках зірки закликають Володимира Зеленського звернутися за допомогою, щоб впоратися з наркозалежністю. Саме роспропаганда активно поширює міф, що президент України має наркотичну залежність.

Потім фейки поширюються російськими ЗМІ. Серед жертв цих маніпуляцій — актори Елайджа Вуд, Джон Макгінлі, Дін Норріс, Кейт Фленнері та Прісцилла Преслі, музикант Шаво Одадж’ян та боксер Майк Тайсон.

Представники знаменитостей, які потрапили в ці відеоролики, нічого не знають про ці маніпуляції та стверджують, що відео були змінені та їх не затверджували. Представники платформи Cameo заявляють, що ці маніпуляції порушують їх правила і контент буде видалений. Але російські ЗМІ продовжують поширювати ці відео.

Раніше Investory News писали, що чені попередили про загрозу з боку штучного інтелекту. Йдеться про проєкт під назвою Q*. Деякі працівники OpenAI вважають, що Q* (вимовляється як Q-Star) може стати проривом у штучному загальному інтелекті — це автономні системи, які перевершують людей у ​​більшості економічно цінних завданнях.

Тим часом GraphCast прогнозує погоду швидше та точніше синоптиків. Нова нейромережа від Google розроблена компанією Deepmind.

А от Warner Music Group створює 90-хвилинний біографічний фільм “Едіт”. Завдяки генеративному штучному інтелекту для фільму відродять голос та образ співачки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram