Новини
7 Серпня 2019
1 179

Робот-помічник: Toyota продовжує вдосконалювати штучний інтелект

Компанія разом із Preferred Networks проведуть спільні дослідження з розробки сервісних роботів

Toyota Motor Corp розробила проекти зі створення помічників роботів для дому та привернула японський стартап, що спеціалізується на штучному інтелекті, для прискорення реалізації свого плану, повідомляє Reuters.

Найбільший виробник автомобілів в Японії та компанія Preferred Networks Inc, розташована в Токіо, проведуть спільні дослідження з розробки так званих сервісних роботів, які, як заявляють в Toyota, “здатні вчитися в типових умовах життя”.

Ці дві фірми вже співпрацюють в області транспортних засобів без водія з 2014 р.

Як вважають аналітики, Toyota намагається трансформуватися й адаптуватися до технологій, які руйнують автомобільну промисловість.

Preferred Networks вже використовує робота як платформа для свого передового програмного забезпечення штучного інтелекту. На торішній виставці в Токіо робот прибрав брудну кімнату, розрізняючи сміття і брудні рушники.

Toyota працює над сервісними роботами з 2004 р. і розробляє кілька моделей. Але робот HSR – це той, який найближчий до готовності до комерційного застосування.

Роботи також будуть використовуватися на літніх Олімпійських іграх в Токіо в наступному році. Вони будуть допомагати людям з обмеженими можливостями: робот-помічник для людей і робот-помічник для доставки. Також планується, що роботи будуть курсувати по Національному стадіону, перевозити продукти, багаж, показувати глядачам, як пройти до свого місця і проводити консультації.

Нагадаємо, компанія Toyota Motor заявила, що інвестує $600 млн в китайську компанію Didi Chuxing. Предметом співпраці стануть технології підключених автомобілів Toyota й акумуляторні електромобілі наступного покоління.

Як відомо, американський мільярдер, засновник інвестиційної фірми Blackstone та один з радників президента Дональда Трампа Стівен Шварцман, пожертвував одному із найстарших та найпрестижніших університетів світу – Оксфорду £155 млн ($188 млн) на створення нового інституту по дослідженню етичних і соціальних проблем штучного інтелекту.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram