Новини
21 Червня 2019
799

Оксфорд отримав велике пожертвування на вивчення штучного інтелекту

Мільярдер Стівен Шварцман пожертвував Оксфордському університету $188 млн на вивчення етичних і соціальних проблем штучного інтелекту

Стівен Шварцман – американський мільярдер, засновник інвестиційної фірми Blackstone та один з радників президента Дональда Трампа, пожертвував одному із найстарших та найпрестижніших університетів світу – Оксфорду £155 млн ($188 млн). Ця сума – найбільше приватне пожертвування в історії британських університетів “з часів епохи Відродження”, як повідомляє Sky News.

Кошти будуть спрямовані на створення нового інституту по дослідженню етичних і соціальних проблем штучного інтелекту. Він повинен відкритися у 2024 році та буде носити ім’я мільярдера.
Не будучи випускником Оксфорду, Шварцман пояснив своє пожертвування тим, що розвиток штучного інтелекту є “однією з найважливіших проблем нашого століття” і він радий зробити внесок в “четверту технічну революцію”.

“Штучний інтелект вже не зупинити, це стосується не тільки роботів, але й інших сфер”, – зазначив мільярдер. Восени 2018 року Шварцман заявив про намір пожертвувати ще більшу суму – $350 млн – на створення Коледжу обчислювальної техніки при Массачусетському технологічному інституті. Цей підрозділ також буде носити ім’я бізнесмена.

Раніше повідомлялося, що Sony і Microsoft об’єднались для розвитку ігрової індустрії та штучного інтелекту

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram