Новини
20 Травня 2021
653

Ринок криптовалют втратив $1 трлн капіталізації за один день

На фоні цих новин творець Ethereum більше не є наймолодшим крипто мільярдером світу

Загальна капіталізація ринку криптовалют скоротилася на $1 трлн після різкого падіння цін 19 травня, викликаного забороною китайської влади проводити операції з криптовалютою, повідомляє Reuters.

Як наслідок, дві найбільш популярні криптовалюти — Bitcoin і Ethereum — втратили відповідно 22% і 28% вартості протягом одного дня.

Під час торгової сесії ціна Bitcoin опускалася до найнижчої позначки з січня поточного року у $30 066. “Bitcoin пережив найбільш різке одноденне падіння ціни з березня 2020-го. Капіталізація криптовалют станом на 20 травня становить $749 млрд. На початку квітня ринкова вартість Bitcoin перевищувала $1,1 трлн”, — зазначає видання.

Під час вчорашніх торгів ціна Ethereum опускалася до найнижчої позначки з січня 2021 року — $1850. Одноденне падіння ціни стало найбільш різким за останні 14 місяців.

Тим часом статки засновника криптовалюти Ethereum Віталіка Бутеріна знизилися з $1,4 млрд приблизно до $850 млн у результаті обвалу ринку. Через це він втратив статус наймолодшого крипто мільярдера світу, повідомляє Forbes.

Бутерін став мільярдером 3 травня, коли курс Ethereum виріс до $3300. 12 травня його статки сягнули $1,4 млрд, коли криптовалюта подорожчала до $4300. Після нещодавнього обвалу ринку криптовалют Forbes знизив оцінку статків Бутеріна до $850 млн. За даними журналу, йому належить 333 520 токенів.

За оцінкою Forbes, статки криптовалютних мільярдерів у сумі скоротилися на $15,5 млрд після обвалу криптовалют. Сильніше за інших постраждав Сем Бенкман-Фрайд: на піку 10 травня його капітал становив $16,7 млрд, наразі — приблизно $11,5 млрд.

Тим часом найбільша криптовалютна біржа Coinbase вперше відзвітувала про фінансові показники після прямого лістинга у квітні 2021 року. Так, у першому кварталі компанія заробила втричі більше, ніж у четвертому минулого року та майже у 9,5 раза більше, ніж у першому роком раніше.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram