Новини
19 Травня 2021
867

Китай обвалив курс біткоїна

Пекін зазначив, що криптовалюта не може використовуватися як платіжний засіб

Позиція Народного банку Китаю з питання криптовалюти, оприлюднена в середу, 19 травня, призвела до обвалу курсу біткоїну до мінімуму з початку лютого. Про це свідчать дані сервісу CoinDesk, який акумулює дані 20 провідних бірж.

Станом на 09:00 вартість головної криптовалюти опустилася до $39,3 тис. за монету, падіння становить 13,5% за добу. Криптовалюта Etherium втратила ще більше — 16,6%. Вона торгується на рівні $2,95 тис. На момент написання матеріалу біткоїн зріс до $40 398,29.

Пекін оголосив, що криптовалюта не може використовуватися як платіжний засіб. Але позиція влади Китаю, на який припадає істотна частка майнінгу і виробництва обладнання для нього, є більш значущою для ринку.

Історичний максимум вартості біткоїна припав на 14 квітня, тоді криптовалюта коштувала $64 тис. Потім почалося поступове зниження, а погіршив ситуацію глава SpaceX і Tesla Ілон Маск. Мільярдер, чиї вкладення в біткоїни підштовхнули актив, несподівано розкритикував криптовалюту, а його компанія припинила продавати свої електромобілі за Bitcoin.

Криптовалюта Dogecoin, яку через більшу екологічність Маск підтримав, також падає: за добу майже на 17%.

Нагадаємо, компанія онлайн-платежів PayPal відзвітувала про підсумки першого кварталу 2021 року. Чистий прибуток у першому кварталі зріс до $1,10 млрд з $84 млн роком раніше, а виторг — до $6,03 млрд, на 31%. Ключовим драйвером зростання для компанії стала криптовалюта.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram