Новини
14 Травня 2021
667

Найбільша криптобіржа Coinbase відзвітувала про збільшення прибутку у 24 рази

Компанія відмовилася від рекомендацій щодо доходів, оскільки її бізнес непередбачуваний

Найбільша криптовалютна біржа Coinbase вперше відзвітувала про фінансові показники після прямого лістинга у квітні 2021 року. Так, у першому кварталі компанія заробила втричі більше, ніж у четвертому минулого року та майже у 9,5 раза більше, ніж у першому роком раніше, повідомляє CNBC.

Прибуток зріс більше ніж у 24 рази, якщо порівнювати з першим кварталом роком раніше і більш ніж у чотири проти останнього кварталу 2020-го.

Перший квартал приніс криптобіржі $1,8 млрд доходу проти $585 млн у четвертому кварталі 2020 року та $191 млн роком раніше. Чистий прибуток компанії за квартал склав понад $771 млн ($177 млн ​​у четвертому кварталі 2020 року). Прибуток на акцію — $3,05.

“Результати певним чином відповідали оцінкам, які Coinbase представила 6 квітня, приблизно за тиждень до свого публічного дебюту на біржі”, — зазначає видання.

Близько 94% чистого виторгу компанії у першому кварталі припадали на операційні збори від торгівлі криптовалютами. “Збори Coinbase є вищими, ніж у деяких її конкурентів”, — наголошує CNBC.

Фінансовий директор компанії Алезія Хаас, коментуючи фінансовий звіт, заявила, що маржа залишиться високою для криптовалютної біржі. “Ми не намагаємося виграти на гонорарах. Ми не намагаємося конкурувати за гонорари. Ми змагаємося за те, щоб бути найнадійнішими”, — наголосила вона.

І додала, що компанія має справу з безпрецедентним зростанням попиту, тому вся увага була зосереджена на тому, аби обмін залишався на колишньому рівні.

Також зазначається, що щомісячні транзакції користувачів більш ніж подвоїлися. Якщо порівнювати з попереднім кварталом — вони зросли з 2,8 млн до 6,1 млн. При цьому 56 млн верифікованих користувачів Coinbase, поряд з рекордними ціновими рухами на крипторинку, призвели до того, що обсяг торгів зріс більш ніж втричі проти попереднього кварталу.

Компанія заявила, що планує включити до списку біржових криптовалют dogecoin у найближчі шість-вісім тижнів. І відмовилася від рекомендацій щодо доходів і прибутків за другий квартал і весь рік. “Як ми вже обговорювали раніше, інвесторам важливо пам’ятати, що наш бізнес за своєю суттю непередбачуваний”, — попередили у Coinbase.

Криптобіржа розраховує на зростання кількості щомісячних транзакційних користувачів протягом усього року в діапазоні від 5,5 млн до 9 млн, залежно від цін на криптовалюти. Вона прогнозує, що середньорічний чистий прибуток на акцію перевищить історичну позначку у $35-45.

“Під час прямого лістинга у квітні торги акціями Coinbase відкрилися за ціною $381 за акцію, а компанія була оцінена у $100 млрд, що стало знаковою подією для криптовалютної індустрії”, — зазначає CNBC.

Акції Coinbase зросли в ціні приблизно на 3% за межами торгів у четвер, 13 травня. Без урахування цього зростання, їх ціна знизилася на 30,4% з моменту виходу на біржу 14 квітня, тоді як Nasdaq знизився на 5,3% за той же період.

Раніше Investory News писали, що гендиректор Coinbase продав акції у перший день торгів паперами компанії на Nasdaq на $292 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram