Новини
12 Вересня 2021
568

Радник принца Чарльза допоміг саудівському бізнесменові отримати орден за $2,1 мільйона

Своєю чергою бен Махфуз переказав гроші на ремонт двох шотландських історичних будівель

На фото: принц Чарльз вручає бен Махфузу орден на приватній церемонії в Букінгемському палаці

Один із найближчих помічників принца Чарльза та виконавчий директор його благодійного фонду Майкл Фосетт тимчасово подав у відставку, пише The Times. Причиною стала публікація матеріалу про те, що він допоміг отримати підприємцю із Саудівської Аравії Махфузу Марею Мубараку бен Махфузу орден Британської імперії в обмін на пожертвування обсягом £1,5 млн (близько $2,1 млн).

Газета The Sunday Times, посилаючись на електронне листування, що потрапила в її розпорядження, повідомила, що бен Махфуз з 2011 року намагався отримати британський паспорт через “золоту візу” (Tier 1 Investor). Йому підказали, що отримання почесного титулу й офіційної нагороди допоможе прискорити цей процес.

ЗМІ повідомляють, що представники 51-річного бізнесмена зв’язалися з Фосетт, і після переговорів бен Махфуз переказав гроші на ремонт двох шотландських історичних будівель, які принц Уельський використовує як офіційну резиденцію, — це заміський будинок Дамфріс-хаус (Dumfries House) і замок Мей (Castle of Mey).

Повідомляється, що у 2016 році принц Чарльз вручив бен Махфузу орден на приватній церемонії в Букінгемському палаці, після чого підприємець став почесним командором ордена Британської імперії.

Представники бізнесмена наполягають на тому, що бен Махфуз — чесний філантроп і отримав нагороду на знак вдячності за свою благодійну діяльність у Великій Британії. Фонд принца Уельського почав внутрішнє розслідування з даного питання.

Investory News дізнавалися, як заробляють і витрачають гроші члени монаршої сім’ї. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram