Новини
8 Жовтня 2021
554

Рада перенесла останній термін подачі юрособами даних про бенефіціарів на 11 липня

Законопроєкт підтримали 342 народних депутатів

Верховна Рада України (ВРУ) перенесла останній термін подачі юрособами даних про бенефіціарів з 11 жовтня на 11 липня, схваливши законопроєкт №5807 у другому читанні. За законопроєкт проголосували 342 народних депутатів при необхідних 226 голосах.

Раніше міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що нарахування штрафів (обсягом 17-51 тис. грн) в жовтні неможливо через низьку пропускну спроможність реєстраційної системи та значний попит на таку реєстрацію.

Кількість юросіб, які повинні подати державному реєстратору відомості про кінцевих бенефіціарів-власників, перевищує 1 млн, що значно більше пропускної здатності реєстраційної системи. Тоді як відомості, за його даними, подали 171,333 тис. юросіб.

“Водночас обов’язковою ознакою будь-якого адміністративного правопорушення є наявність вини (ст. 9 Кодексу про адмінправопорушення). На думку Мін’юсту, враховуючи поточний стан справ і презумпцію невинності, відсутня навіть гіпотетична можливість підтвердити належними доказами наявність провини (навіть у форматі необережності) керівника юрособи, який не подав дані про кінцевого бенефіціара-власника”, — підсумував міністр.

“Не рекомендую брати штурмом держреєстраторів і переплачувати космічні гроші юристам за допомогу в подачі відомостей про кінцевого бенефіціара-власника”, — додав він.

Як писали раніше Investory News, сукупний чистий дохід 1000 українських компаній, які увійшли до рейтингу кращих, скоротився за 2020 рік на 2,7% або на 100 млрд грн — до 5 трлн грн проти 2019 року. Скорочення доходу пов’язано з негативними наслідками пандемії COVID-19.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram