Новини
14 Травня 2020
1 119

Проєкт на $5 мільйонів: Василь Хмельницький закриває в Києві школу програмування UNIT Factory

Усе через несприятливу поточну економічну ситуацію

Безкоштовна школа програмування UNIT Factory, що відкрита в Києві фондом Василя Хмельницького K.Fund у партнерстві з французької “Школою 42” припиняє свою роботу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як пояснили у пресслужбі холдингу UFuture засновники вирішили закрити київський проєкт у травні 2020 року через несприятливу поточну економічну ситуацію.

“Згідно з партнерськими домовленостями, студенти, які не пройшли повний курс підготовки, отримають сертифікати про досягнутий рівень і зможуть продовжити навчання в інших кампусах глобальної мережі” Школи 42″, – йдеться у повідомленні компанії.

За час роботи школи, програми навчального закладу охопили понад 1 тис. студентів. Перший набір в UNIT Factory в Києві відбувся в кінці 2016 року – на перші 300 місць було опрацьовано понад 13 тис. заявок.

За словами засновника K.Fund Василя Хмельницького, у цей проєкт було інвестовано близько $5 млн. “Всі ці роки навчання було безкоштовним за умови подальшої роботи випускників в Україні протягом трьох років. Ми намагалися підтримати потенціал обдарованої молоді та стимулювати розвиток сучасної ІТ-освіти в Україні. З цими завданнями UNIT Factory впорався”, – наголосив він.

І подякував французьким партнерам за співпрацю, додавши, що уважно стежитиме за розвитком новаторської “Школи 42”.

K.Fund відкрив школу для програмістів UNIT Factory у липні 2019 року в Харкові, вже на платній основі, де готує програмістів з власної навчальної програми ucode. Одна з ключових особливостей якої є методологія Challenge-Based Learning (“навчання на основі викликів”), тобто – розв’язання реальних проблем для отримання прикладних знань.

K.Fund – фонд українського бізнесмена Василя Хмельницького, заснований для підтримки проєктів у галузі освіти та економіки. “Школа 42” –  заснована у 2013 році у Франції приватна школа комп’ютерного програмування.

Нагадаємо, у вересні минулого року засновник інвестиційної групи UFuture Василь Хмельницький призначив гендиректором київського інноваційного парку UNIT.City француза Домініка Піоте, оскільки 1 жовтня у чинних керівників-партнерів Макса Яковера (CEO) та Максима Бахматова закінчувався трирічний контракт.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram