Новини
5 Березня 2020
795

“Промінвестбанк” продано на торгах ПФТС за понад 268 мільйонів гривень

Власник ПІБу “Внєшекономбанк” стверджує, що акції банку були продані незаконно

Пакет з 99,7726% акцій “Промінвестбанку” був проданий в рамках виконавчого виробництва на торгах фондової біржі ПФТС за 268,709 млн грн, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Інформація розміщена на сайті біржі в розділі “Підсумки торгів” без вказівки покупця. Початкова вартість пакета становила 266,049 млн грн.

Водночас, російський “Внєшекономбанк”, якому належить український “Промінвестбанк”, має намір стягувати активи України за кордоном, щоб покрити свої збитки.

У повідомленні ВЕБа йдеться, що акції ПІБу були продані на аукціоні 4 березня всупереч заборони Стокгольмського арбітражу. Інформацією про покупця ВЕБ не має.

В останній раз пакет цих акцій виставлявся на біржу 11 лютого 2020 р., з такою ж початковою ціною, яка була знижена вдвічі у порівнянні з попереднім подібним аукціоном.

Однак російський ВЕБ оскаржив проведення аукціону в суді, і торги не відбулися.

Як писали раніше Investory News, в Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма надійшов позов Внєшекономбанку до України через санкції проти “Промінвестбанку”. Російський банк звинуватив Україну в порушенні міжурядової угоди про інвестиції.

Нагадаємо, прибуток банківського сектора у 2019 р., за попередніми даними, склав 60 млрд грн, що майже втричі більше, ніж роком раніше.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram