Новини
15 Листопада 2020
910

Прочитати всім: Засновник Y Combinator Пол Грем порекомендував книжку про COVID-19

У ній йдеться про пандемію та її вплив на Сполучені штати

На фото: Пол Грем

Пол Грем, засновник найбільшого бізнес-акселератора у світі Y Combinator, часто згадує у своїх твітах книжки, які знаходить корисними. Більшість книжок з його списку присвячені історії, але в останній йдеться про пандемію та її вплив на Америку, пише CNBC.

“Ось чого я не розумів, будучи дитиною: більшість книжок — погані. Раніше я думав: “Цей автор, мабуть, експерт у галузі x. Зрештою, він написав про це книжку”. Це працює зовсім не так. Деякі книжки набагато кращі, ніж інші, і для того, щоб їх знайти, потрібні цілеспрямовані зусилля”, — написав Грем на своїй сторінці в Twitter у серпні минулого року.

У твіті від 4 листопада Грем розповів, що його остання знахідка — це “Стріла Аполлона: глибокий та стійкий вплив коронавірусу на наш спосіб життя” греко-американського соціолога Ніколаса Хрістакіса. Як зазначив Грем, вона являє собою “рідкісне поєднання широкої історичної панорами та злободенного бестселера”, до того ж на кожній сторінці є цікаві ідеї.

Він також порівняв “Стрілу Аполлона” з бестселером Джареда Даймонда 1997 року “Рушниці, мікроби та сталь”, яка пояснює, чому євразійські цивілізації зайняли домінуюче становище у світі. “Це як “Рушниці, мікроби та сталь”, тільки про те, що намагається вбити тебе прямо зараз. Це відмінний стимул для вивчення історії”, — написав Грем на своїй сторінці у Twitter.

У “Стріли Аполлона” Хрістакіс, соціолог, лікар і професор Єльського університету, аналізує реакцію США на COVID-19, згадує аналогічні періоди в минулому, такі як епідемія грипу в 1918 році та атипова пневмонія у 2003 році, і розмірковує про те, як вірус може мутувати в майбутньому. У назві згадується грецький бог Аполлон, який в першій книжці “Іліади” поширював чуму за допомогою вогняних стріл, зазначає CNBC.

Попередні рекомендації Грема — це в основному книжки з історії, наприклад “Середньовічна технологія та соціальні зміни” Лінна Уайта мол., який удосконалив теорію переходу від античності до феодалізму, або “Цивілізація” Кеннета Кларка — про історію західного мистецтва, архітектури та філософії з VI до XX ст.

“Читання і досвід розвивають вашу модель світу, — написав Грем у своєму есе “Звідки ти знаєш” в грудні 2014 року. — І навіть якщо досвід або книжка з часом тьмяніють у пам’яті, вплив на бачення реальності залишається”.

Нагадаємо, засновник Microsoft Білл Гейтс опублікував блог з рекомендаціями, що варто почитати, та які подивитися фільми влітку 2020 р., з якими можна ознайомитися тут.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram