Новини
25 Лютого 2020
879

Про екологію: Українська компанія навесні почне виробництво біорозкладних пакетів

Вони розкладаються на біологічні речовини максимум за 90 днів і можуть використовуватися як добрива

Компанія “Новіс” (Дніпро) розробила і сертифікувала за міжнародними стандартами пакети, які розкладаються за 90 днів. У масове виробництво розробку планують запустити вже навесні, повідомляє видання ITC з посиланням на офіційну заяву виробника.

Біорозкладні пакети створені з картопляного/кукурудзяного крохмалю і біополімерів з рослинних джерел. В результаті такі пакети розкладаються в домашніх умовах від 30 до 90 днів.

“Три роки тому після відвідин всесвітньої виставки в Дюссельдорфі, наша команда поставила мету — випустити новий продукт на основі кукурудзяного або картопляного крохмалю з основним критерієм — для його розкладання не потрібен буде промисловий компостер. Наш пакет повинен розкладатися у звичайних умовах приватного домогосподарства”, — прокоментував директор заводу “Новіс” Андрій Береза.

 

За його словами, в кінці минулого року завод виготовив пакет з кукурудзяного крохмалю, який пройшов сертифікацію за стандартом “OK compost HOME”.

Пакети розкладаються на біологічні речовини й надалі можуть використовуватися як добрива. “Підприємство — перше в Україні, яке почало виробляти подібний продукт і це важливий крок до екологічної усвідомленості”, — додав Андрій Береза.

В даний час кілька торгових мереж тестують ці пакети.

Як відомо, мережі McDonald’s і Starbucks запустять пробні програми з використання багаторазових стаканчиків з RFID-чіпами та QR-кодами в Каліфорнії вже на цьому тижні. Проект містить у собі систему збору, очищення і перерозподіл чашок між закладами.

Нагадаємо також, пивоварна компанія Carlsberg Group представила в Копенгагені два прототипи паперових біорозкладних пляшок для пива. Нові “зелені” пляшки схожі за формою на стандартні скляні пляшки Carlsberg. На них так само вибиті слоган бренду і підпис засновника компанії Якоба Крістіана Якобсена.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram