Новини
24 Березня 2021
761

Принц Гаррі став топменеджером стартапу з Кремнієвої долини

Серед нових обов’язків — консультації щодо тем, пов’язаних з психічним здоров’ям

Після припинення королівських обов’язків принц Гаррі отримав свою першу офіційну посаду, повідомляє The Guardian. Герцог Сассекський приєднався до команди стартапу BetterUp з Кремнієвої долини, який оцінюється у $1,7 млрд.

У компанії Гаррі виконуватиме обов’язки chief impact officer, або директора з впливу, та братиме участь в розвитку продуктової стратегії.

BetterUp базується у Сан-Франциско. Компанія, заснована 2013 року, займається коучингом, консультуванням з питань психічного здоров’я та “імерсивним навчанням”. У BetterUp стверджують, що компанія працює з 2 тис. коучів, а її послугами користуються понад 300 бізнес-клієнтів, враховуючи Hilton, Nasa, Chevron і Mars.

Нещодавно стартап залучив $125 млн від ряду міжнародних фондів. Інвестори оцінили його у $1,7 млрд.

Очікується, що принц Гаррі як chief impact officer, або директор з впливу, BetterUp допомагатиме приймати рішення щодо розвитку продуктової стратегії й надаватиме поради щодо тем, пов’язаних з психічним здоров’ям.

Видання нагадує, що раніше Гаррі вже тісно співпрацював з благодійними організаціями у сфері психічного здоров’я. Але посада у BetterUp стане його першою офіційною роботою після того, як він припинив виконувати обов’язки члена королівської сім’ї.

“Часто через соціальні бар’єри або фінансові труднощі занадто багато людей не можуть зосередитися на своєму психічному здоров’ї, перш ніж не виникне гостра потреба у цьому. Я хочу, щоб ми відійшли від думки, що потрібно довести себе до зломленого стану, перш ніж звернутися по допомогу”, — зазначив принц Гаррі.

За словами Алексі Робішо, виконавчого директора BetterUp, “це значуща й змістовна роль”. За даними видання, Гаррі й Робішо познайомилися завдяки спільним друзям і обговорювали співпрацю ще з минулого року.

У компанії не уточнюють, скільки Гаррі зароблятиме на новій посаді й чи отримає він частку у бізнесі. За даними The Guardian, Гаррі разом зі своєю дружиною Меган Маркл також підписали багатомільйонні контракти на надання контенту для Spotify і Netflix.

Chief impact officer — посада, яка стає все більш популярною серед стартапів Кремнієвої долини. Фахівці, які отримали позицію, несуть відповідальність за вимір стійкості компанії, відстеження психічного здоров’я її співробітників і впливу компанії на суспільство у цілому.

Нагадаємо, наприкінці минулого року герцогиня Сассекська Меган Маркл стала венчурним інвестором, вклавши кошти у стартап із виробництва швидкорозчинного латте на вівсяному молоці Clevr Blends. Представник герцогині відмовився розкрити розмір її інвестицій.

Раніше Investory News писали, що принц Гаррі та Меган Маркл складуть з себе повноваження старших членів королівської сім’ї. На початку 2020 року вони також повідомили, що хочуть домогтися фінансової незалежності від монаршого дому.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram