Новини
13 Липня 2021
765

Порушили авторські права: Google оштрафована у Франції на $593 мільйони

Компанію звинуватили в недотриманні вимог нових директив Європейського Союзу

Французький регулятор у сфері конкуренції оштрафував американську Google, що належить технологічному гіганту Alphabet Inc., на $593 млн за ймовірне порушення вимог обговорювати угоди щодо авторського права з новими видавцями, пише Інтерфакс-Україна.

Регулятор повідомив, що Google порушила вказівки, відповідно до яких Alphabet має обговорювати з видавцями можливість показувати фрагменти їхнього контенту у результатах пошуку.

“Відповідні вказівки було надано на фоні скарг від видавців на те, що Google ухиляється від виконання нових директив Європейського Союзу про авторське право”, — йдеться у повідомленні.

Додається, що після цього Google уклала платні угоди з декількома французькими інформаційними виданнями, зокрема Le Monde та Le Figaro.

Представник Google повідомила, що компанія “дуже розчарована цим рішенням”. “Штраф є ігноруванням наших зусиль досягти угоди та реальної картини роботи новин на наших платформах”, — йдеться у повідомленні.

Акції Alphabet під час попередніх торгів у Нью-Йорку дорожчали на 0,6%.

Раніше Investory News писали, що Facebook, Twitter і Google можуть зупинити роботу в Гонконзі. Причина — санкції за публікацію особистих даних.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram