Новини
7 Грудня 2020
1 091

Porsche і Siemens займуться виробництвом вуглецево-нейтральних синтетичних видів палива

Так компанії намагаються турбуватися про екологію

Чилійська енергетична компанія AME спільно з німецькими концернами Porsche і Siemens оголосила про початок проєкту зі створення першої у світі інтегрованої установки з виробництва синтетичного вуглецево-нейтрального палива у промислових масштабах, повідомляє Popmech.

Завод Haru Oni ​​з’явиться у південній частині Чилі, провінції Магальянес, а його продукція використовуватиметься всередині країни, а також поставлятиметься на експорт.

“Використання відновлюваної енергії (зокрема, вітрової та сонячної) поряд із захопленням вуглекислого газу з атмосфери дозволить на виході отримувати водень, синтетичний метанол (e-Methanol) і синтетичний бензин (e-Gasoline), а також синтетичне дизельне паливо (e-Diesel) і синтетичний гас (e-Kerosene)”, — пояснює видання.

Технологічний цикл нового заводу буде побудований за принципом отримання водню за допомогою електролізера на протонообмінних мембранах, потім водень разом із захопленим вуглекислим газом перетворять на метанол, а його за технологією MTG від ExxonMobil перетворять у бензин.

“Спочатку планується, що на отримання бензину йтиме близько 40% метанолу, а решту обсягу стануть використовувати в інших цілях”, — йдеться у повідомленні.

У 2022 році в Чилі планують отримати близько 130 тис. л синтетичного палива, наростивши обсяги виробництва до 2024 року приблизно до 55 млн л на рік, а до 2026 року — приблизно до 550 млн л на рік.

“Частину отриманого синтетичного палива купуватиме Porsche — ним заправлятимуть заводські гоночні автомобілі, машини фірмових центрів Porsche Experience й дорожні спорткари”, — наголошує видання.

Партнерами Porsche, Siemens і AME за проєктом Haru Oni ​​також будуть чилійська нафтова компанія ENAP та італійська енергетична компанія Enel.

У перспективі синтетичне вуглецево-нейтральне паливо планують використовувати не тільки в автомобільних двигунах, але й в авіації та водному транспорті.

Нагадаємо, минулого року німецький автовиробник Porsche, потрапивши в “дизельний скандал”, змушений був заплатити штраф у розмірі €535 млн. За інформацією німецької прокуратури Штутгарта, близько 99 тис. машин з дизельними двигунами V6 і М8 не відповідали вимогам до вмісту шкідливих речовин у вихлопних газах.

Тим часом Європа та деякі країни світу починають активно готуватися до буму “зеленого водню”. Детальніше про це можна прочитати в матеріалі Investory News “Нульовий вихлоп: Чи стане водень потенційною альтернативою газу та нафти”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram