Новини
25 Січня 2021
801

Популярний чат Clubhouse залучив інвестиції з оцінкою в $1 мільярд

Соцмережа є ексклюзивною — потрапити до неї можна тільки за інвайтом

Розробники чату Clubhouse, який активно залучає користувачів, підняли раунд B від Andreessen Horowitz, який став основним інвестором, повідомляє TechCrunch.

Видання зазначає, що наразі точна сума операції та оцінка компанії невідомі. Проте раніше The Information повідомляв про можливість інвестицій за оцінки в $1 млрд.

Наголошується, що інвестиції підуть на розвиток програми підтримки творців контенту в мережі — Creator Grant Program, які хочуть додати можливості, подібні Patreon: підписки, донати тощо.

Також до Clubhouse додадуть платні “квитки”, які дозволять користувачеві відвідувати віртуальні івенти.

Поки що мережа залишається безкоштовною і без реклами, але, як зазначає TechCrunch, коли в неї з’являться платежі, вона зможе брати з них комісію. У компанії також оголосили, що розпочинають роботу над додатком для Android (поки що чат працює тільки для iOS).

Clubhouse — це соціальна мережа, в основі якої лежить голосове спілкування. Ніяких інших форматів (картинок, відео, тексту) тут немає — всі учасники спілкуються тільки голосом. Останній місяць мережа стала надзвичайно популярною, зокрема в українській спільноті підприємців та інвесторів.

Як зазначає Ain.ua, одна з основних причин популярності, що постійно зростає — ексклюзивність. Наразі потрапити до мережі можна тільки за інвайтом.

Нагадаємо, влітку минулого року стрімінговий сервіс Restream із засновниками з України залучив $50 млн інвестицій. Серед клієнтів компанії — Microsoft і Cisco.

Тим часом український додаток RefaceAI вийшов на перше місце в AppStore. Стартап випередив популярні сервіси TikTok і Netflix.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram