Новини
4 Вересня 2019
846

Поїхали: Оцінка Nikola Motor може сягнути $3 мільярдів

Компанія вже залучила $250 мільйонів від своїх головних інвесторів CNH Industrial та Iveco

На фото: генеральний директор Nikola Motor Тревор Мілтон

Американський виробник вантажівок на водневому двигуні Nikola Motor планує залучити $1 млрд в ході IPO та отримати оцінку в розмірі $3 млрд, надавши приблизно 25% акцій новим інвесторам і діловим партнерам в рамках свого останнього раунду фінансування, зокрема CNH Industrial. Про це повідомляє The News.

Компанія вже отримала від CNH Industrial NV — лідера у виробництві вантажівок і автобусів на природному газі, і материнської компанії Iveco, $250 млн. Кошти Nikola Motor витратить на прискорення використання важких вантажних автомобілів на акумуляторно-електричних й паливних елементах.

Однак, голландська компанія CNH Industrial NV, що базується в Лондоні, — буде головним інвестором серії D.

Iveco і FPT Industrial, які виробляють комерційні автомобілі та силові агрегати CNH Industrial, відповідно, допоможуть в розробці й виробництві електричних вантажівок на паливних елементах і акумуляторах.

У свою чергу Nikola Motor поділиться технологіями для спільного європейського підприємства з CNH Industrial, яка містить експертизу паливних елементів, електронні осі, інвертори, незалежну підвіску, бортове зберігання водневого палива, функції оновлення програмного забезпечення по повітрю, інформаційно-розважальну систему, засоби керування транспортним засобом, протоколи зв’язку між транспортними засобами та станціями, силову електроніку і доступ до мережі заправки воднем.

“Прийшов час, нарешті, запропонувати рішення з нульовим рівнем викидів для ринку важких вантажівок. У той час як інші OEM-виробники вважають, що рішення з нульовим рівнем викидів не можуть бути реалізовані у встановлені законом терміни, Nikola Motor, FPT Industrial і Iveco доводять, що ці терміни не є необґрунтованими”, — зазначив генеральний директор Nikola Motor Тревор Мілтон.

Він також додав, що впровадивши CNH Industrial, компанія має доступ до виробничих ноу-хау, купівельної спроможності, перевірених деталей вантажних автомобілів, проектування заводу та багато чого іншого.

Бізнес-модель Nikola Motor будується на основі оренди вагонами “все в одному”, яка включає вартість самого транспортного засобу, обслуговування, технічне обслуговування та паливо, забезпечуючи довгострокову сукупну вартість володіння при вартості дизельного палива.

Вже понад два десятиліття FPT Industrial виробляє альтернативні рухові установки, випустивши понад 40 тис. двигунів, що працюють на природному газі.

Iveco — європейський лідер в області транспортних засобів, що працюють на природному газі, а це — близько 28 тис. вантажівок і автобусів, які оснащені двигунами FPT Industrial. CNH назвав паливні елементи логічним наступним кроком до двигунів, що працюють на зрідженому природному газі.

Нагадаємо, на залізничній виставці Rail Live 2019 був представлений прототип першого британського водневого поїзда HydroFlex. Потяг з чотирьох вагонів є модифікованою версією електропоїзду класу 319.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram