Новини
11 Вересня 2020
885

По головній економіці Європи завдано нового удару

Африканська чума свиней зупинила експорт м’яса до найбільшого покупця — Китаю

У Німеччині були зафіксовані перші випадки африканської чуми свиней (АЧС), що поставило під загрозу експорт м’яса, пише Bloomberg.

Країна є головним виробником свинини у Європі та основним постачальником м’яса у Китай. Випадки африканської чуми, які було виявлено в Бранденбурзі, завдали нового серйозного удару по економіці Німеччини. Як тільки стало відомо про спалахи АЧС, експорт німецької свинини за межі ЄС був заборонений.

Східна Європа вже кілька років бореться з АЧС. У сусідній з Німеччиною Бельгії з 2018 р. також фіксуються випадки захворювання диких тварин. Африканська чума не є небезпечною для людини, але летальна для тварин.

Пандемія коронавірусу ввела Німеччину в гірший спад з часів Другої світової війни. Очікується, що показники ділової активності не повернуться до докризових показників до кінця наступного року.

Єврокомісія прогнозує, що німецька економіка скоротиться на 6,3% у цьому році та збільшиться на 5,3% у 2021 р. У другому кварталі ВВП країни впав на 10,1% до попереднього кварталу.

Як писали раніше Investory News, за оцінкою ООН, споживання м’яса на душу населення у 2020 р. скоротиться на 3%, до найнижчого рівня з 2011 р. Аналітики по всьому світу також прогнозують падіння загального попиту на м’ясо у своїх регіонах.

Україна в першому півріччі 2020 р. скоротила експорт м’ясної продукції до $319 млн, що на 12% менше, ніж у січні-червні минулого року, і є мінімумом за останні п’ять років.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram