Новини
30 Жовтня 2020
866

По економіці Європи завдано нового удару

За переконанням аналітиків, бізнес і домашні господарства зазнають краху

Європа готується до ще більшого економічного спаду, оскільки Німеччина та Франція вводять карантин, повідомляє CNBC.

Нові заходи з боротьби з другою хвилею коронавірусу можуть привести до зростання безробіття, закриття багатьох підприємств і навіть до збільшення державного боргу, зазначає видання.

Також як заявили аналітики High Frequency Economics, бізнес і домашні господарства зазнають краху.

Рішення про введення обмежень завдало нового удару по ресторанах, барах, кінотеатрах і роздрібних торговців, багато з яких тільки починали шлях відновлення.

“Шок жахливий, особливо для малих і середніх підприємств, які закриваються в найважливіший час року, перед святами”, — зазначив професор економіки в бізнес-школі HEC Paris Томаш Михальські.

ВВП Франції значно знизиться в четвертому кварталі, можливо, на 3-4%, передбачають економісти. Карантинні заходи приведуть також і до зниження ВВП Німеччини (не менше ніж на 0,5% у порівнянні з попереднім кварталом).

Найбільше постраждають сфера гостинності та культури, кажуть аналітики. Оборот ресторанного бізнесу в період з березня по серпень впав більш ніж на 40% у порівнянні з тим же періодом минулого року.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель оголосила про те, що влада країни вводить для населення новий жорсткий карантин починаючи з 2 листопада. У разі бездіяльності глава уряду напророкувала колапс німецької системі охорони здоров’я. Серед нових обмежень — закриття барів, ресторанів, театрів і кінотеатрів.

Карантин також вводиться в усій Франції з 30 жовтня до 1 грудня. Будуть закриті громадські установи, університети, обмежені приватні зібрання та мітинги. При цьому дитсадки, школи, коледжі та ліцеї залишаться відкритими, санітарні заходи в них будуть посилені.

Як писали раніше Investory News, уряд Німеччини відшкодує малому бізнесу більшу частину доходів, які він втратить за період нового карантину. Мова йде про компанії, де працюють до 50 співробітників.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram