Новини
29 Жовтня 2020
814

Німеччина компенсує малому бізнесу до 75% доходу, втраченого через карантин

На відшкодування уряд Німеччини планує виділити €10 мільярдів

Уряд Німеччини відшкодує малому бізнесу більшу частину доходів, які він втратить за період нового карантину, повідомляє Reuters з посиланням на канцлера ФРН Ангелу Меркель.

За її словами, мова йде про компанії, де працюють до 50 співробітників. “Вони отримають 75% від виторгу за листопад 2019 року”, – наголосила вона. На компенсації уряд Німеччини планує виділити €10 млрд.

“Раніше з такою пропозицією виступив міністр фінансів Німеччини Олаф Шольц”, – зазначає Bild. За його словами, малий бізнес повинен отримати до 75% втраченого обороту, середній – до 70%.

Через зростання кількості хворих з 2 листопада у Німеччині будуть закриті ресторани, бари, кінотеатри, салони краси, казино та публічні будинки. Магазини продовжать роботу, але з обмеженнями. Готелі зможуть приймати тих, хто знаходиться у діловій поїздці, але реєструвати туристів їм буде заборонено.

Нові обмеження, за словами Меркель, будуть діяти в країні як мінімум до грудня.

Раніше зазначалося, що Німеччина може зробити віддалену роботу офіційним правом співробітників. За словами міністра праці Хубертуса Хайля, це необхідно, щоб “перетворити технічний прогрес в соціальний”.

До початку пандемії в країні дистанційно працювало близько 18% співробітників, наразі цифра збільшилася до 39%.

Раніше Investory News писали, що фінансова влада Німеччини, яка є найбільшою економікою Європи, почала думати по-новому через масштабну кризу, викликану пандемією коронавірусу. Країна, довгі роки прагнула економити, тепер нарощує бюджетні витрати.

Нагадаємо, у травні канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон запропонували створити фонд для відновлення країн Євросоюзу після пандемії коронавірусу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram