Новини
31 Серпня 2021
686

PGNiG інвестує в газовидобуток в Україні $50 мільйонів

І це лише перший транш, наступний може досягти $500 мільйонів

Польська державна нафтогазова компанія PGNiG на першому етапі інвестує в газовидобуток в Україні $50 млн, надалі інвестиції можуть досягти $500 млн, пише Укрінформ з посиланням на повідомлення у Facebook голови Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрія Геруса, який був присутній під час підписання угоди між PGNiG і ERU.

“Було підписано важливу угоду про співпрацю компаній PGNiG і ERU Management Services, яке передбачає, що ці дві компанії створюють партнерство 85%/15% і починають реалізацію проєкту з видобутку газу на заході України. Це перша інвестиція польського PGNiG у газовидобуток в Україні. На першому етапі планується інвестувати $50 млн”, — написав Герус.

Депутат додав, що згодом обсяг інвестицій польської компанії може досягти $500 млн.

Як повідомлялося, 30 серпня Польська державна нафтогазова компанія PGNiG оголосила про підписання угоди з українсько-американською компанією “Енергетичні ресурси України” (ERU), яка передбачає спільні геологорозвідувальні роботи з пошуку газу в Україну. Внаслідок угоди PGNiG придбає 85% компанії “Карпатгазвидобування”.

Раніше Investory News писали, що час, коли природний газ був дешевим, минув. Попит на колись доступне паливо сильно перевищив пропозицію і призвів до стрибка цін у всьому світі. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram