Новини
30 Серпня 2021
642

Польська PGNiG купила українську компанію для видобутку газу

Підготовчі роботи до початку буріння завершаться до кінця 2021 року

Польська нафтова та газова компанія Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo (PGNiG) підписала угоду про купівлю в “ЕРУ Менеджмент Сервісез” 85% у дочірній компанії “Карпатгазвидобування”, яка володіє спецдозволом на видобуток вуглеводнів на Біблівській площі поблизу польського кордону. Про це йдеться у повідомленні PGNiG.

Зазначається, що укладенню угоди передувало отримання дозволів від польського органу з питань захисту конкуренції та прав споживачів і Антимонопольного комітету України.

Підготовчі роботи до початку буріння геологорозвідувальної свердловини на родовищі повинні бути завершені до кінця 2021 року.

“Буріння свердловини заплановано на другу половину 2022 року, після чого відбудуться випробування пластів. Якщо будуть отримані позитивні результати випробувань, свердловина приєднається до української газової мережі та буде введена в експлуатацію 2023 року”, — наголошується у повідомленні.

Додається, що власники “Карпатгазвидобування” також планують провести додаткові геофізичні дослідження ліцензійної площі, щоб допомогти спроєктувати подальші свердловини.

Як зазначив президент правління PGNiG Павло Маєвський, підписана угода — продовження стратегії PGNiG щодо розширення своєї діяльності на зовнішніх ринках, і частини зусиль компанії з диверсифікації джерел і напрямків постачань природного газу.

“Ми вважаємо, що всі ці кроки допоможуть зміцнити енергетичну безпеку не тільки Польщі та України, а й усіх країн ініціативи Трьох морів”, — зазначив він.

Раніше Investory News писали, що польський нафтогазовий концерн PGNiG інвестує $1 млрд в альтернативну енергетику. Компанія може стати одним із провідних виробників енергії з поновлюваних джерел в країні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram