Новини
14 Квітня 2019
1 008

Перший політ найбільшого у світі літака-ракетоносія

13 квітня ракетоносій Stratolaunch злетів з Мохаве, штат Каліфорнія

Найбільший у світі літак вперше здійснив політ та успішно приземлився, повідомляє The Verge. Побудований компанією з запуску ракет Stratolaunch, літак вагою 500 000 фунтів з розмахом крил 385 футів підійнявся з повітряного і космічного порту Мохаве, штат Каліфорнія. Це перший критичний політ для літака, призначеного для запуску ракет з повітря.

Випробувальний політ Stratolaunch проходив на південь від Лос-Анджелеса. Корпорація Stratolaunch повідомила, що літак провів понад дві з половиною години над пустелею Мохаве, досяг максимальної швидкості близько 280 км/год і успішно приземлився.

Stratolaunch з двома фюзеляжами призначено для польотів на висоту 35 000 футів, де він може скидати ракети, які вмикають свої двигуни та підіймаються на орбіту навколо планети. Цього разу ракети не було. Але компанія вже підписала контракт з Northrop Grumman, що планує використовувати Stratolaunch для запуску власної ракети Pegasus XL у космос.

Політ стався за три місяці, як Stratolaunch звільнила понад 50 співробітників і зупинила розробку власних ракет. Спочатку компанія планувала побудувати цілий комплекс ракет, включаючи космічний літак. Зміни в планах були викликані смертю співзасновника Microsoft Пола Аллена, який започаткував Stratolaunch 2011 року.

Нагадаємо, що Airbus припиняє виробництво літака A380.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram