Новини
13 Травня 2019
811

Перезавантаження: Виробник фітнес-трекерів Jawbone отримав $65,4 млн

За останнє десятиріччя компанія втратила $1 млрд інвестицій 

Фото: dev.by

$65,4 млн вдалося залучити засновнику компанії з виробництва фітнес-трекерів, bluetooth-навушників і бездротових колонок Jawbone Хосейну Рахману для своєї нової компанії – Jawbone Health. І це попри втрату $1 млрд інвестицій для першого бізнесу протягом останніх десяти років, передає TechCrunch.

Jawbone Health аналізує дані користувачів, щоб допомогти їм передбачити проблеми зі здоров’ям. Основна ідея полягає в тому, щоб якомога раніше виявити захворювання, які пов’язані зі способом життя людини.

“Важливо зрозуміти поточний стан здоров’я і в разі необхідності змінити свою поведінку та стиль життя. Таким чином можна запобігти половині смертей і взагалі заощадити 70% витрат. Адже профілактика, коли це можливо, завжди краще лікування”, – підкреслив Хосейн Рахман.

Як зазначає видання, однією з основних проблем компанії є конкуренція на ринку. “На даний момент, наприклад, вже існують каблучки, що відстежують активність сну і частоту серцевих скорочень, а також браслети з вбудованими акселерометром, датчиками серцевого ритму і датчиками температури”, – зазначає TechCrunch.

Попри це засновник Jawbone Health впевнений що найголовніша відмінність його компанії у тому, що “продукт та послуга мають клінічну якість”.

У компанії сьогодні працює 51 співробітник, серед яких й колишні працівники Jawbone, що мають досвід роботи у медичній сфері.

“Серед інвесторів нової компанії – SignalFire, Refactor Capital і Polymath Ventures в Дубаї”, – повідомляє видання. І додає, що у 2017 році Jawbone, який у 2014 році оцінювався в $3 млрд, запустив процедуру ліквідації компанії й став продавати свої активи.

Раніше компанія NextGen Jane отримала $9 млн фінансування на розвиток технологій в області жіночого репродуктивного здоров’я. Стартап націлений на те, щоб дозволити жінкам дізнатися про стан свого здоров’я без неприємних процедур у лікаря.

В свою чергу американський виробник косметики для догляду за шкірою Glossier залучив $100 млн від групи інвесторів на чолі з венчурним фондом Sequoia Capital. Компанія продає свою продукцію в основному через власний інтернет-магазин, має дві точки продажу в Нью-Йорку та Лос-Анджелесі.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram