Новини
3 Квітня 2019
824

NextGen Jane отримала $9 млн на розвиток жіночого здоров’я

Кошти будуть направлені на дворічне дослідження розроблених технологій на групі з 800 жінок

Компанія NextGen Jane отримала $9 млн фінансування на розвиток технологій в області жіночого репродуктивного здоров’я, повідомляє Techcrunch.

Стартап націлений на те, щоб дозволити жінкам дізнатися про стан свого здоров’я без неприємних процедур в кабінеті гінеколога.  А також,  для виявлення ранніх ознак ендометріозу, а згодом раку шийки матки та інших порушень.

NextGen Jane пропонує використовувати спеціальний тампон, який через 2 години після експлуатації необхідно покласти в пробірку і відправити в лабораторію для подальшого аналізу.

Раунд фінансування серії А очолив фонд Material Impact, серед інших учасників – інвестфонд радянського емігранта Леонарда Блаватника Access Industries, хежд-фонд Viking Global Investors, інвестиційна фірма Liminal Ventures і так звані “бізнес-ангели”, в тому числі доктора наук з Гарвардської медичної школи і Стенфордського університету.

Як повідомляє видання, технологія ще не отримала схвалення міністерства охорони здоров’я США, так як раніше стартапу не вистачало фінансування для проведення досліджень і установки діагностичної ефективності. Тепер компанії буде потрібно близько 2-х років, щоб провести дослідження на групі з 800 жінок і зібрати необхідні дані.

За даними консалтингової компанії Allied Market Research, до 2023 р. світовий ринок послуг в області репродуктивного здоров’я досягне $31 млрд.

Як відомо, Johnson & Johnson купує приватну компанію Auris Health Inc з виготовлення хірургічних роботів, які використовується у процедурах при респіраторному захворюванні чи раку легені.

А Фонди Vision Knight Capital, Kinzon Capital, Greenwoods Investment, Yunmu Capital і Cathay Capital інвестували у китайську компанію Soocas, яка займається виробництвом електричних зубних щіток, $30 млн.

Також нагадаємо, стартап ThirdLove із Сан-Франциско, що виробляє жіночу нижню білизну, залучив $55 млн від групи інвесторів на чолі з інвестбанком Allen & Company і компанією L. Catterton.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram