Новини
14 Лютого 2019
1 067

Johnson & Johnson купує хірургічних роботів Auris

Придбання Auris Health Inc обійдеться холдингу у $3,4 млрд

Johnson & Johnson купує приватну компанію Auris Health Inc з виготовлення хірургічних роботів, які використовується у процедурах при респіраторному захворюванні чи раку легенів, повідомляє прес-служба компанії Auris Health Inc.

Сума угоди – $3,4 млрд.

Johnson & Johnson за угодою сплатить додаткову виплату у розмірі майже $2,35 млрд, якщо Auris досягне певних показників. Але поки що компанії не розголошують, що це за дослідження та які саме показники.

Для холдингу ця угода розширить можливості компанії та виведе її на ринок робототехніки в сфері охорони здоров’я. Очікується, що прибуток компанії до 2023 року може зрости до $12 млрд.

Johnson & Johnson має намір зосередитись на лікуванні онкологічних захворювань. Для цього холдинг у 2018 р. продав декілька своїх структур по боротьбі з діабетом, оскільки вони були неприбутковими.

Компанія Auris розробила робототехніку для хірургічних операцій, які управляються портативним пристроєм, схожим на джойстик для відеоігор. Так, Auris створила пристрій, гнучкі трубки якого вводяться до легенів пацієнтів для розпізнавання можливих ракових пухлин.

Доктор медичних наук Фредерік Молл заснував Auris Health Inc у 2007 р. За цей час проект залучив інвестицій на суму близько $730 млн.

Головна розробка компанії – комплекс інструментів Monarch, який повинен допомогти лікарям боротися із раком легенів на різних етапах: від діагностики до інвазивного втручання на ранніх стадіях хвороби за допомогою пристроїв-роботів, які спрощують складні хірургічні процедури.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram