Новини
7 Грудня 2021
654

Парламент Молдови ратифікував поправки до угоди про вільну торгівлю з Україною

Українські виробники зможуть імпортувати до Молдови сировину та компоненти для їх переробки

Молдавський парламент ратифікував протокол про внесення змін до угоди про вільну торгівлю між Молдовою та Україною, повідомляє NewsMaker.

Як зазначили у пресслужбі парламенту, запропоновані поправки полегшать доступ інвесторів і бізнесу до переваг чинних преференційних домовленостей між Молдовою, Євросоюзом та Україною.

Згідно з поправками, українські виробники зможуть імпортувати до Молдови сировину та компоненти для їх переробки, а потім експортувати кінцеву продукцію до країн Євросоюзу. При цьому товари отримають сертифікати про молдавське походження, і для цього не потрібно буде сплачувати мита згідно з наявним пільговим режимом.

Протокол про зміну угоди про вільну торгівлю між Молдовою та Україною наприкінці серпня підписали прем’єр-міністри обох країн — Наталія Гаврилиця та Денис Шмигаль.

Глави урядів зазначали, що оновлена ​​угода “сприятиме інвестиціям і спонукає бізнес-середовище повною мірою використати теперішній торговий режим з ЄС”.

Крім того, за словами Шмигаля, Україна уклала такий самий договір із Грузією, і тепер усе Асоційоване тріо зможе створити єдину систему для торгівлі з Євросоюзом.

Як відомо, український уряд 18 серпня схвалив проєкт Протоколу між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова щодо внесення змін до Угоди про вільну торгівлю між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова від 13 листопада 2003 року.

Нагадаємо, Україна офіційно стала членом консультаційного центру з питань права Світової організації торгівлі (СОТ) — 28 серпня 2021 року набрав чинності Протокол про приєднання України до основи КЦП СОТ.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram