Новини
30 Серпня 2021
643

Україна стала членом консультаційного центру з питань права СОТ

Це допоможе під час захисту прав та інтересів країни в торговельно-економічній сфері

Україна офіційно стала членом консультаційного центру з питань права Світової організації торгівлі (СОТ) — 28 серпня 2021 року набрав чинності Протокол про приєднання України до основи КЦП СОТ, повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Членство у Консультаційному центрі з питань права СОТ передбачає можливість отримувати:

• безоплатні юридичні консультації з питань права СОТ;

• правову допомогу під час вирішення спорів у межах СОТ за плату, яка є значно нижчою, ніж та, що сплачується юридичним фірмам на комерційній основі (зі знижкою обсягом 40% до встановленої погодинної базової ставки);

• безоплатні навчальні послуги щодо права СОТ.

“Користування послугами КЦП СОТ посилить кадрову та інституційну спроможність України у захисті своїх прав та інтересів у торговельно-економічній сфері, зокрема, під час вирішення спорів у межах СОТ, сприятиме усуненню торговельних бар’єрів та економії бюджетних коштів”, — йдеться у повідомленні міністерства.

КЦП СОТ — міжнародна організація, створена 2001 року з метою надання правової допомоги країнам, що розвиваються, для забезпечення належної реалізації їх прав та інтересів як членів Світової організації торгівлі. На сьогодні членами КЦП СОТ є 12 розвинених країн і 39 членів СОТ, що розвиваються.

Верховна Рада ратифікувала Протокол про приєднання України до Угоди про створення Консультаційного центру з питань права СОТ 15 червня 2021 року.

Нагадаємо, за перші п’ять місяців року зовнішня торгівля України зросла на 26%. Від’ємне сальдо торгового балансу в січні-травні становило понад $1 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram