Новини
31 Липня 2020
891

Panasonic уперше за 9 років отримав чистий збиток за квартал

Востаннє негативні показники у компанії було зафіксовано в 2011 році після руйнівного землетрусу та цунаміКомпанія Panasonic Corp., один із провідних японських виробників побутової електроніки, завершила перший квартал 2021 фінансового року з чистим збитком через пандемію COVID-19, що викликала падіння попиту в усіх сегментах бізнесу, про це йдеться у повідомленні компанії.

Зазначається, що чистий збиток у квітні-червні склав 9,83 млрд єн ($93 млн), у порівнянні з чистим прибутком у розмірі 49,78 млрд єн за аналогічний період минулого року.

Як зазначає Japan Times, останній раз квартальний збиток у компанії було зафіксовано у 2011 році після руйнівного землетрусу та цунамі.

“Виторг Panasonic минулого кварталу знизився на 26,4%, до 1,39 трлн єн. Операційний прибуток знизився на 93,3% і склав 3,76 млрд єн”, – йдеться у повідомленні.

Panasonic прогнозує за підсумками всього поточного фінроку падіння чистого прибутку на 55,7%, до 100 млрд єн, операційний прибуток – на 48,9%, до 150 млрд єн, виторгу – на 13,2%, до 6,5 трлн єн.

Компанія очікує поступового ослаблення негативного впливу пандемії у другому фінансовому пів році, однак показники ряду бізнесів, враховуючи авіаційне обладнання, залишаться слабкими до кінця поточного фінроку.

“У червні показники виторгу повернулися до рівня в 91% від торішнього показника внаслідок хорошого відновлення попиту в Китаї та Японії, але ринкова ситуація у Європі та Північній Америці, як і раніше залишається складною”, – йдеться у повідомленні компанії.

Panasonic – один зі світових лідерів у виробництві побутової електроніки. Це глобальний концерн, до складу якого входить понад 500 підприємств і науково-дослідних центрів по всьому світу.

Акції Panasonic, що базується в Японії, котируються на фондових біржах Токіо, Осаки, Нагої та Нью-Йорка. Штат налічує близько 259,4 тис. осіб.

Капіталізація компанії з початку 2020 року зросла менш ніж на 1% і становить наразі близько 2,44 трлн єн.

Раніше Investory News писали, що японська корпорація Panasonic продасть свій бізнес з виробництва мікрочипів тайванській компанії Nuvoton Technology через реструктуризацію, а також різні перешкоди, пов’язані з торговими розбіжностями між Китаєм та США.

Минулого року Panasonic Corporation разом із Toyota Motor Corporation уклали угоду, щодо створення нового спільного підприємства, що об’єднає бізнес компаній у сфері житлового будівництва, автономного водіння та технологій “розумного будинку”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram