Новини
10 Травня 2019
942

Об’єдналися: Panasonic і Toyota створюють спільне підприємство

Компанії розвиватимуть сферу житлового будівництва, автономного водіння та технологій “розумного будинку”

Фото: asia.nikkei.com

Panasonic Corporation разом із Toyota Motor Corporation уклали угоду, щодо створення нового спільного підприємства, що об’єднає бізнес компаній у сфері житлового будівництва, автономного водіння та технологій “розумного будинку”, – повідомляє прес-служба Toyota.

І зазначає, що японські автомобілебудівні та IT-компанії залишаються лідерами з впровадження систем управління рухом і інфраструктурою в містах.

“Panasonic і Toyota прагнуть поліпшити життя людей, покращувати та розвивати міста. У цьому бізнесі очікуються швидкі зміни у зв’язку з прискореним впровадженням технологій IoT (інтернет речей), а також розвитком мобільності, такої як CASE (підключена автономність) і MaaS, нової концепції надання послуг з IT-підключення автомобілів, громадського транспорту та інших транспортних засобів”, – підкреслюють обидві сторони.

Як зазначається, у багатьох країнах послуга MaaS отримала новий розвиток. “Вона забезпечує високу мобільність людей внаслідок поєднання громадського транспорту, прокату автомобілів, таксі, прокату велосипедів та інших засобів пересування”, – йдеться у повідомленні.

Як заявив президент Panasonic Казухіро Цуга, у майбутньому, крім апаратного забезпечення, постачання вдосконалених послуг, що надаються технологіями, буде відігравати більш важливу роль у розвитку міста, що забезпечує цінність для клієнтів і місцевих громад.

“Toyota – лідер у сфері мобільності. У свою чергу Panasonic вже давно служить людям. Ми об’єднаємо наші сильні сторони, щоб запропонувати нову цінність у повсякденному житті”, – розповів Казухіро Цуга.

У повідомленні також зазначається, що Toyota вже відома своїми експериментами в управлінні міським рухом, “коли датчики уздовж доріг і на перехрестях дозволяють автомобілям безпечно перевозити людей та вантажі без водіїв”.

Щодо умов партнерства, то дві компанії отримають однакові частки в спільному підприємстві – по 50%. “Panasonic і Toyota сконцентрують свої активи “розумного” управління у своїх компаніях і передадуть їх в спільне підприємство: Panasonic Homes, Panasonic Construction Engineering Co., Matsumura-gumi Corporation, Toyota Housing Corporation. При цьому Toyota Housing придбає приблизно 49% акцій Misawa Homes Co, які також буде передано в спільне підприємство”, – зазначається у повідомленні.

Раніше Investory News писали, що Toyota об’єдналася із Subaru заради електрокарів. Так, Subaru вже працювала над створенням електромобіля, але вирішила заморозити власний проект через високі витрати. У свою чергу Toyota – один із найбільших виробників гібридних транспортних засобів відстає від конкурентів по випуску електромобілів. Обидві компанії вже працювали над внутрішнім і зовнішнім обладнанням, а Subaru вже відправила кілька десятків інженерів до Toyota.

Нещодавно найбільший японський виробник автомобілів Toyota опублікував фінансову звітність за минулий рік. Чистий дохід компанії упав на 24,5% до $17 млрд. При цьому чистий виторг за рік зріс на 2,9%, до $273,8 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram